Cum arată noile autobuze care te vor transporta prin București

Cum arată noile autobuze care te vor transporta prin București

Primele autobuze de transport în comun din cele 400 comandate de Primăria Capitalei vor ajunge în București în octombrie, iar acum avem primele imagini cu acestea.

Până la sfârșitul acestui an vor fi aduse primele 100 de autobuze, restul urmând să fie primite de Societatea de Transport București (vechea RATB) până la sfârșitul anului 2019.

Autobuze Bucuresti 1

Autobuzele care te vor plimba prin București au motoare cu normă de poluare Euro 6 și vor beneficia de o garanție de opt ani. În acest interval manopera, inclusiv reviziile vor intra în sarcina furnizorului, iar în primii patru ani autobuzele vor avea o garanție extinsă, care include și consumabilele de exploatare precum uleiuri, filtre, manoperă de revizie tehnică și întreținere.

Autobuze Bucuresti 2

Autobuze Bucuresti 3

Autobuzele vor fi dotate cu echipamente electronice pentru control și monitorizare, care includ numărarea călătorilor, supraveghere video interior-exterior, verificarea și monitorizarea condițiilor de microclimat în interior, A/C și încălzire, conexiune online cu dispeceratul, echipamente moderne de taxare, care sunt conectate online cu dispeceratul, un sistem de informare călători, cu display, care oferă informații asupra traseului, reclame, informații turistice etc.

Achiziția acestora a fost decisă în luna iunie, când Primăria Capitalei a semnat un contract cu turcii de la Otokar. În total au fost comandate 400 de autobuze, contractul de 100 de milioane de euro + TVA susținând că până la sfârșitul anului vor fi livrate primele 100 de autobuze, iar restul de 300 vor fi aduse până în 2019.

Autobuze Bucuresti 4

Autobuze Bucuresti 5

La licitație au mai participat firmele Mercedes și Karsan, care au făcut contestație, însă Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor i-a susținut pe turcii de la Otokar.

”După o licitație care a durat extrem de mult, aproape doi ani de zile, am semnat azi contractul pentru achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6 cu compania din Turcia – Otokar Europe. Autobuzele Euro 6 sunt primele care vor înnoi  parcul auto al regiei de transport  bucureștene”, declara Gabriela Firea la semnarea contractului.

Citește și:
Sursa: Digi24