Cum rezolvă Apple problema iPhone-urilor interzise la vânzare

Cum rezolvă Apple problema iPhone-urilor interzise la vânzare

Din cauza unui proces cu Qualcomm, Apple a pierdut dreptul de a comercializa mai multe modele de iPhone în China. La câteva zile după tristul deznodământ, se pare că are o soluție.

În urmă cu câteva zile, detaliam un proces foarte costisitor pentru gigantul din Cupertino. Intentat de Qualcomm, deznodământului unui judecător din China i-a lăsat pe cei de la Apple fără dreptul de a comercializa mai multe modele de iPhone, de la 6S și până la iPhone X. Smartphone-urile lansate în 2018 au continuat să se afle în circulație, dar Qualcomm speră să le scoată și pe acelea din magazine.

Până atunci însă, cei de la Reuters au obținut informații, conform cărora, Apple a găsit o soluție permanentă la problema întâmpinată pe teritoriul asiatic. Datorită faptului că toate brevetele care au făcut subiectului procesului câștigat de Qualcomm țin de software, compania americană plănuiește o actualizare de firmware.

Prin intermediul update-ului, redimensionarea de poze și navigarea prin aplicații pe o interfață touchscreen vor fi realizate într-o manieră vizuală similară cu cea de până acum, dar cu alte linii de cod în spate. Practic, inginerii Apple vor apela la niște tertipuri pentru a ocoli brevetele pe care un tribunal din China a stabilit că aparțin celor de la Qualcomm.

Este greu de apreciat momentan dacă noua versiune de software va ajunge la toți posesorii de iPhone de pe mapamond sau doar la cei din China. Pe de altă parte, după victoria înregistrată în țara lui Xi Jinping, este puțin probabil ca disputa pe brevete să nu se repete în scurt timp în SUA sau vreo țară europeană de rezonanță.

Actualizarea de firmware ar trebui să devină publică în prima jumătate a acestei săptămâni. La scurt timp după, importul și comercializarea de terminale Apple iPhone de generație mai veche ar trebuie reinițiat în China.

Citește și: