13 iul. 2018 | 13:51

Cum anulezi pe iPhone abonamentul unei aplicații din App Store

ACTUALITATE
Cum anulezi pe iPhone abonamentul unei aplicații din App Store

Este important să știi cum anulezi abonamentul la o aplicație descărcată din App Store, în cazul în care au început să-ți plece banii de pe card și nu știi de ce.

În urmă cu câțiva ani, numărul aplicațiilor cu abonament era unul infim. În afara serviciilor de streaming precum Netflix, HBO Go, Voyo sau Hulu, prea puține programe funcționau pe această rețetă. Din păcate, în momentul în care multe dintre jocurile populare pentru mobile și desktopuri au început să funcționeze pe bază de achiziții in-app sau microtranzacții, foarte multe programe au început să adopte sistemul de abonament.

S-ar putea să știi că Adobe Photoshop sau Microsoft Office 365 pot fi utilizate prin intermediul unui abonament lunar sau anual. Nu te aștepți însă ca un editor foto pentru mobil sau o aplicație de emoticoane să folosească aceeași rețetă.

În 2018, ai șanse foarte mari ca o aplicație aparent gratuită pe care o instalezi pe telefon să funcționeze pe baza unui abonament lunar sau chiar săptămânal. Este mai important ca niciodată să-ți monitorizezi tranzacțiile de pe card și să fii foarte atent la programele pe care la instalezi și la notificările cu care ești de acord.

În același timp, dacă o aplicație începe să te taxeze, ai în vedere că ștergerea ei de pe telefon nu se va reflecta în încetarea abonamentului din spate. Cel mai probabil, vei fi taxat în continuare.

Din momentul în care ai fost taxat și ți-ai dat seama că îți pleacă banii de pe card, trebuie să reții două lucruri.

În primul rând, sunt șanse de 95% ca Apple să-ți returneze suma de bani pierdută, cu condiția să fii vorbitor de engleză. Din păcate, linia de suport gratuită Apple accesibilă la numărul de telefon 0800 894 847 implică momentan o conversație în engleză.

[readmore]

Trecând peste recuperarea banilor, pentru a dezactiva un abonament la orice serviciu Apple sau la orice aplicație pe care ai instalat-o și te taxează lunar, de pe un iPhone sau iPad, trebuie să intri în App Store. Fă un tap în colțul din dreapta sus pe poza ta de profil Apple. În noua fereastră, fă un al doilea tap pe adresa ta de email și autentifică-te.

În partea de jos a ferestrei, accesează secțiunea Subscriptions sau Abonamente. Fă un tap pe cele pe care nu mai dorești să le continui și apasă pe Cancel Subscription sau Anulează abonament.

S-ar putea să mai figurezi în continuare ca fiind abonat până la data la care ai achitat deja abonamentul, dar vei vedea clar marcată data cu pricina în partea de jos a aceleeași ferestre.

cancel-subscription-iphone-screenshot-03

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele