Cum scapi de abonamentele din AppStore și iTunes

Cum scapi de abonamentele din AppStore și iTunes

Apple a introdus de foarte mult timp abonamentele din AppStore, marcate ca subscriptions. Nu este însă foarte evident cum scăpați de ele.

iTunes și AppStore nu sunt doar pentru cumpărat muzică și aplicații. Acestea sunt două porți către un amalgam de servicii online, aplicații de streaming, diverse tipuri de abonamente și, nu în ultimul rând, achiziții in-app. Toate sunt oferite de către Apple și, din toate, gigantul din Cupertino își ia 30% din încasări.

În mare parte, modul în care funcționează magazinul de aplicații Apple este destul de clar pentru toți utilizatorii. Lucrurile încep să se complice când vine vorba de abonamente. Este foarte ușor să descărcați o aplicație gratuită, să vă creați un cont și să vă autentificați în interiorul ei, doar pentru a vedea peste o lună că de fapt respectiva aplicație venea la pachet cu un abonament, iar banii au început să vă plece din cont. Unele abonamente vă sunt utile, precum Netflix sau HBO Go, dar alte s-ar putea să le fi creat din greșeală, iar dacă nu vă monitorizați atent tranzacțiile de pe card, s-ar putea nici să nu le observați. În orice caz, important este să știți cum scăpați de ele.

Deși vă puteți dezabona de la așa numite subscriptions și prin intermediul iTunes pe computer, de această dată, vom detalia procedura de pe iPhone sau iPad. După cum se poate vedea în captura de mai jos, trebuie să intrați în Settings sau Configurări, la secțiunea iTunes și AppStore. Faceți un tap pe ID-ul vostru Apple din partea de sus a ecranului și alegeți View Apple ID. Ar fi ideal ca acesta să fie ID-ul pe care l-ați folosi pentru a vă abona la serviciul de care vreți să scăpați, în cazul în care aveți mai multe.

În noul ecran, accesați secțiunea Subcriptions. Veți vedea toate abonamentele voastre create prin intermediul AppStore. Faceți un click pe oricare dintre ele și, la bază, veți vedea un buton mare marcat ,,Cancel Subscription”. Accesați-l și confirmați operațiunea. Abonamentele sunt plătite în avans. Ca urmare, dacă anulați o subscripție, nu veți mai fi taxat luna viitoare, dar banii care au plecat deja, nu-i veți mai primi înapoi.itunes-apple-id-abonament

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: