Ce „revoluție“ vrea să aducă moneda românească de tip Bitcoin

Ce „revoluție“ vrea să aducă moneda românească de tip Bitcoin

Bitcoin a devenit subiectul la care te simți aiurea să nu te pricepi. Mai aiurea te simți să nu faci bani. Așa că au apărut alternative, iar una dintre ele dezvoltată în România. Creatorii au detaliat ce are special.

Ai Bitcoin, Litecoin, Dogecoin și o mulțime de alte coin WebDollar în lumea criptomonedelor. De anul acesta va fi și , o monedă creată de câțiva români cu mai mare sau mai mică implicare în peisajul IT local. Echipa e alcătuită din dezvoltatori software, dar și oameni care să promoveze conceptul până prinde.

Creatorii susțin că acest WebDollar e diferit de Bitcoin prin modul în care este obținut, dar și prin ceea ce va furniza pentru cei care o generează. E generată prin minare în browser, cum s-a întâmplat în cazul site-ului Antena 3. Sigur, aici e ceva pozitiv.

Partea a doua e că situația în care ajuți la generarea WebDollar se lasă cu un câștig și pentru tine. „Dacă în momentul de față, când navighezi pe internet folosești o putere foarte mică de calcul a device-ului de pe care navighezi, noi, cu acordul tău, vom folosi o putere mai mare de calcul pentru a ajuta securitatea sistemului și îți vom acorda o răsplată în WebDollari“, a detaliat Alexandru Panait, dezvoltator, pentru StartupCafe.

Adrian Stratulat, omul care se ocupă de promovarea conceptului, a mai adăugat că acest beneficiu financiar va face din WebDollar o monedă de dorit. Îți împrumuți puterea de procesare și devine un scenariu win-win. Site-ul nu mai afișează reclame, de exemplu, dar face bani pentru că îl vizitezi. Și iei și tu o parte din câștig, pentru că lași procesorul să fie folosit de site-ul cu webdolari.

Sună bine, în teorie, dar până acum n-a funcționat la scară mare niciun model de tipul acesta. WowApp a fost un exemplu, care n-a reușit să atingă o masă mare de utilizatori.

[readmore]

Această criptomonedă locală ar putea ajunge la nivelul Bitcoin, dar doar dintr-un punct de vedere: capitalizare și nu valoarea. Asta înseamnă că nu va ajunge un WebDollar să întoarcă 17.000 de dolari (sau mai mult, sau mai puțin). Cei care au făcut-o o laudă pentru scalabilitate, accesibilitate și îmbunătățiri la nivel de securitate.

Ca detalii tehnice, WebDollar folosește mini blockchain în loc de blockchain și Proof of Proof of Work (PPoW) în loc de Proof of Work (PoW). Astfel, dacă prin blockchain sunt urmărite tranzacțiile, versiunea „mini“ reține doar volumul disponibil pentru rulaj („știe“ doar cât ai în cont).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: StartupCafe