WowApp: Cum câștigi bani cu o aplicație de mesagerie [P]

WowApp: Cum câștigi bani cu o aplicație de mesagerie [P]

WowApp este o aplicație de comunicare digitală care dă înapoi utilizatorilor săi valoarea materială a timpului petrecut online.

WowApp este una dintre acele aplicații finanțate cu bani străini, dar dezvoltate de români. Este, înainte de toate, o aplicație de mesagerie. Vă permite să trimiteți mesaje și să efectuați apeluri voce și video gratuite către orice altă persoană, în condițiile în care ambii folosiți aplicația WowApp.

Practic, sunt două moduri prin care puteți câștiga bani prin WowApp: dacă efectuați apeluri către alte rețele și dacă acceptați să vizualizați reclame. La fel veți câștiga bani și dacă cei invitați de voi în rețea vizualizează reclame sau realizează apeluri în alte rețele. Dacă în cazul reclamelor nu sunteți nevoiți să cheltuiți bani, nu același lucru poate fi spus și despre apelurile în alte rețele fixe sau mobile. Aici, va trebui să vă încărcați contul din WowApp cu credit, care va fi consumat în timp, odată cu efectuarea apelurilor direct din aplicație. O anumită parte a acesteia, însă, vi se va returna, sub forma monedei din aplicație: WowCoin.

Aplicația este disponibilă atât pentru PC, cât și pentru mobil pe iOS și Android.

Peste 70% din câștigurile pe care WowApp le obține din vânzarea spațiului publicitar sau din apelurile plătite se întorc către membrii WowApp. Aceștia decid apoi ce vor face cu fondurile: le pot dona către ONG-uri sau le pot transfera în propriul cont bancar.

Am încercat varianta pentru Android a aplicației WowApp, pe care am descărcat-o gratuit de pe Google Play. Am reușit să-mi fac un cont cu ajutorul unuia dintre utilizatorii ”featured”, care a devenit și unul dintre primele contacte. În mod surprinzător, am descoperit că aveam în lista de contacte alte două persoane care foloseau aplicația, ambele fiind adăugate în lista WowApp.

În primul rând, este de apreciat designul simplu și familiar al aplicației. Spun familiar deoarece se asemănă extrem de mult cu Facebook Messenger, iar acesta nu este, neapărat, un lucru rău. În partea superioară ai trei opțiuni: setările profilului, istoricul conversațiilor și o listă a contactelor pe care le poți apela sau pe care le poți invita pe WowApp. Apelurile pe care le veți putea efectua în mod gratuit sunt cele către persoanele din lista de prieteni, prin rețeaua WowApp.

WowApp collage

Când vine vorba de apeluri, WowApp se descurcă la fel de bine ca Facebook Messenger. Am efectuat apeluri pe 3G către persoanele din lista mea de prieteni fără a întâmpina vreo problema sau vreun moment de întrerupere și fără a avea parte de lag.

Aplicația poate fi folosită gratuit și pentru mesagerie și videocalling de pe orice device pe care este instalată, sincronizându-se automat pe toate device-urile unui utilizator (Android, iOS, PC și Mac). Cu cât rețeaua din care un utilizator face parte este mai mare și cu cât gradul de utilizare al aplicației crește, cu atât valoarea veniturilor membrilor va fi mai mare.

Rețeaua unei persoane este structurată pe opt niveluri. Nivelul 1 este reprezentat de cel sau cea care a invitat utilizatorul pe WowApp. Dacă utilizatorul invită o altă persoană, aceasta din urmă devine Nivelul 1 pentru el și Nivelul 2 pentru cel care l-a invitat inițial pe WowApp. În total, există opt niveluri, iar de pe fiecare nivel al rețelei obții venituri. Câștigurile financiare se obțin atunci când utilizatorii optează să vadă reclame în timp ce folosesc aplicația, sau când aleg să folosească WowApp ca pe un serviciu de telefonie pre-paid și efectuează apeluri în afara rețelei WowApp. Acesta din urmă este mai mult un program de tipul ”cashback”.

Însă nu vă așteptați să încasați sume foarte mari pe acestea. Cei care s-au ocupat de aplicație au explicat în modul următor cum sunt distribuite veniturile. În cazul în care sunt generați 100 de WowCoins (moneda din aplicație) din vizualizat reclame, nu veți încasa decât 20%. WowApp va încasa 30%, iar rețeaua de persoane, 50%. Din acest procent, un sfert se duce către Nivelul 1, 6,25% către Nivelul 2, următoarele niveluri urmând a încasa din ce în ce mai puțin.

În aceste condiții, cu cât numărul de utilizatori WowApp crește, cu atât câștigurile tuturor vor fi din ce în ce mai mari. O comunitate activă nu numai că atrage din ce în ce mai multe investiții în publicitate, dar va ajuta și la o finanțare mai bună a diverselor cauze susținute de WowApp.

WowApp este o aplicație pe bază de invitație gratuită. Obții o invitație de la prietenii care deja o folosesc sau de la una din ONG-urile partenere WowApp, îți creezi un cont, instalezi gratuit WowApp pe smartphone, tableta, laptop si/sau desktop și îți poți invita mai departe cunoscuții să se alăture comunității tale. Poți să te înscrii în WowApp prin intermediul uneia din ONG-urile partenere: OvidiuRo, Hospice Casa Speranței, Teach for Romania, Merci Charity Boutique, HHC România, Telefonul Copilului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI