Lumea bizară a oamenilor care visează să trăiască veșnic

Lumea bizară a oamenilor care visează să trăiască veșnic

Criogenarea este o tehnică controversată care presupune conservarea corpului cu ajutorul azotului lichid. Persoanele care recurg la aceasta doresc să fie reînviate într-un viitor în care știința a avansat considerabil.

Tehnica este populară în Rusia, unde multă lume are convingerea că știința și tehnologia vor dezvălui secretele nemuririi, undeva în viitor.

Un astfel de caz a avut loc în anii ’90, atunci când Tatiana Riabinina se afla lângă mama ei, Galina, în momentul în care aceasta a murit de cancer la sân. Însă fiica Galinei nu a vrut să îi spună adio mamei sale.

În schimb, doar la câteva secunde după ce Galina și-a tras ultima suflare, Riabinina a început să-i pună gheață uscată în jurul capului, iar, mai apoi, pe tot restul corpului, în speranța de a o învia pe aceasta.

Riabinina a împrospătat gheața la fiecare șase ore, proces pe care l-a repetat timp de patru zile. Atunci au început să se răspândească știri despre comportamentul ei neobișnuit. Astfel, poliția a sosit pentru a duce cadavrul la morgă, unde femeia a primit permisiunea de a continua procesul.

În următoarele patru luni, ea a continuat să aducă gheață la morgă de trei ori pe săptămână, în timp ce plănuia să o trimită pe mama sa în Rusia, pentru criogenare.

Prima companie de criogenare din Rusia a fost înființată în 2005. KrioRus percepe o taxă de 36.000 de dolari pentru criogenarea unui cadavru și jumătate doar pentru cap.

În ceea ce privește procesul, acesta este destul de simplu. În primul rând, sângele este scurs, iar în locul acestuia se pompează o soluție asemănătoare antigelului. Corpul persoanei este dus într-o cameră de răcire, timp de aproximativ o săptămână.

În cele din urmă, cadavrul este este scufundat în azot lichid, iar corpul este conservat, în acest mod, până când oamenii de știință își vor da seama cum să-l reînvie.

Cu ajutorul criogenării, KrioRus a conservat 61 de persoane și 31 de animale. Până acum, niciun om care a fost supus acestui proces nu a fost readus la viață. În plus, mulți oameni de știință consideră că metoda este menită eșecului și cei care o practică sunt șarlatani care le promit oamenilor nemurirea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Wired