09 iul. 2016 | 15:35

Pokemon Go: a descoperit un cadavru real în timp ce vâna monștri virtuali

ACTUALITATE
Pokemon Go: a descoperit un cadavru real în timp ce vâna monștri virtuali

Pokemon Go este cea mai nouă senzație în materie de jocuri pentru mobil. Pokemon Go îmbină magia seriei care s-a bucurat de succes internațional cu tehnologia de realitate augmentată. Totuși, nu toți jucătorii au parte de experiențe plăcute.

Pokemon Go îi pune pe utilizatori să exploreze lumea reală pentru a descoperi monștri virtuali. Utilizatorii îi văd prin camera smartphone-ului, dar o tânără a văzut ceva mult mai înfricoșător decât un pokemon în timp ce  se juca.

Shayla Wiggins, în vârstă de 19 ani, din Wyoming, a descoperit un cadavru plutind pe râul Wind River sâmbătă dimineața, în timp ce încerca să prindă pokemoni lângă ”o sursă naturală de apă”.

Wiggins a sunat la poliție, iar un echipaj s-a deplasat la fața locului pentru a ridica corpul bărbatului decedat. Nu se știe, deocamdată, cauza morții, însă polițiștii au dat un comunicat de presă oficial în care au confirmat situația.

”Moartea pare să fie accidentală și, cel mai probabil, a fost provocată de înec. În acest moment, nu există dovezi care să indice către o crimă. Din detaliile descoperite la locul accidentului, credem că bărbatul a intrat în apă în locația la care a fost găsit. Corpul era situat în apă de adâncime de un metru pe partea estică a podului Wind River”, se arată în declarația oficială.

Nu este singurul caz în care jucătorii de Pokemon Go au avut experiențe neplăcute din cauza jocului. Unii au fost la un pas de a fi arestați după ce au încălcat proprietatea privată a altor persoane, iar alții au dat buzna în secții de poliție fiind în căutare de noi exemplare pe care să le adauge în Pokedex.

Pokemon Go este gratuit atât pentru iPhone, cât și pentru Android dar, deocamdată, nu este disponibil oficial pentru țara noastră.