Cum poate marijuana să rezolve cele mai dureroase crampe musculare

Cum poate marijuana să rezolve cele mai dureroase crampe musculare
Sursa foto: She Knows/ilovegrowingmarijuana

Marijuana prinde avânt și popularitate pe zi ce trece, atât ca drog recreațional, cât și ca medicament pentru diferite afecțiuni și boli. Mai nou, ar putea fi folosită drept remediu pentru crampele menstruale.

Anumite substanțe din marijuana au fost asociate, de-a lungul timpului, cu ușurarea durerilor și stresului cauzat de menstruație. Totuși, nu există prea multe cercetări care să demonstreze acest lucru. Un startup din California, Foria Wellness, vrea să schimbe asta. A lansat mai multe produse – loțiuni, spray-uri, supozitoare – care sunt infuzate cu marijuana. Menirea lor este variată, de la calmarea durerilor menstruale și până la  atingerea orgasmului.

Ei au creat și un tampon cu marijuana – sau mai bine zis un supozitor. Odată introdus în corp, acesta se topește și este absorbit. „Femeile spun că funcționează de 10.000 de ani”, a zis CEO-ul Foria Wellness, Matthew Gerson, cu privire la efectele marijuana asupra crampelor menstruale. „Și nu cred că bărbații le-au ascultat”.

Foria Wellness testează aceste supozitoare pe un eșantion de 400 de femei, pentru a vedea ce efecte au asupra crampelor menstruale. Testele se vor efectua pe o perioadă de câteva luni, iar femeile trebuie să înregistreze toate simptomele pe care le au în timp ce folosesc supozitoarele. Efectuarea de teste clinice ar mai putea dura însă ani întregi – ar fi nevoie de bani mulți, de marijuana procurată de la National Institute on Drug Abuse, dar mai presus de toate – o mulțime de hârtii de completat doar pentru a primi aprobarea de realizare a unui studiu clinic.

Produsele de la Foria Wellness conțin CBD, un compus din marijuana care ar putea avea beneficii asupra sănătății. Produsele care conțin însă THC, substanța responsabilă pentru starea de high provocată de marijuana, sunt interzise.

Supozitoarele cu marijuana sunt deja disponibile în statele Colorado și California din SUA, unde iarba este legală. Urmează să fie disponibile și în Canada, de îndată ce consumul de marijuana se va legaliza.

Etichete: