20 iul. 2018 | 08:00

Prețul exorbitant al costumului care te transformă în Iron Man

ACTUALITATE
Prețul exorbitant al costumului care te transformă în Iron Man

Cred că orice fan Marvel și-ar dori să poată intra în pielea supereroului preferat măcar pentru o zi. Dacă te ține portofelul, acum chiar ai opțiunea să faci asta.

Inventatorul Richard Browning îți face visul realitate prin costumul de Iron Man pe care l-a creat. Tentative de costume de Iron Man am tot văzut, unele mai reușite decât altele, dar cel de față pare promițător și ar trebui să fie așa, mai ales din prisma prețului piperat la care se vinde: 340.000 de lire sterline, adică 443.428 de dolari. 

De când a fost dezvăluit costumul, inventatorul a reușit să atragă nenumărate investiții de la antreprenorii din Silicon Valley. Browning a demonstrat și publicului larg cum funcționează costumul, zburând pe strada magazinului de lux Selfridges. Acesta se află în Londra și de acum vinde variante personalizate ale costumului.

Costum Iron Man

„Ne aflăm într-o perioadă în care tehnologia aeronautică poate ajunge în mâinile consumatorului și suntem mândri că suntem primii care oferă acest lucru”, a declarat Bosse Myhr, directorul de tehnologie al Selfridges.

Acesta este compus din cinci mini-motoare cu reacție, care sunt amplasate pe brațele și spatele pilotului. Ca și aspect, acesta este destul de asemănător cu cel purtat de Robert Downey Jr.

Costumul poate atinge 51 km/h și are o limită de altitudine de 3.658 de metri. Cu toate acestea, din motive de securitate, Browning a zburat la doar câțiva metri distanță de sol. 

El spune că dispozitivul consumă aproximativ cinci litri pe minut, deci poți zbura cu ușurință vreo trei-patru minute. „Acesta este un aspect pe care vrem să-l îmbunătățim, dar este consecința inevitabilă a zburatului fără aripi”, a precizat inventatorul.

În plus, el mai spune că dispozitivul este surprinzător de calm și nu foarte violent. „Dacă urmăriți zborul din audiență, probabil veți fi expuși la mai multă căldură decât pilotul”, a declarat Richard Browning.