Dacă ai Facebook, poți să presupui că datele tale au fost compromise

Dacă ai Facebook, poți să presupui că datele tale au fost compromise

Facebook are probleme din ce în ce mai mari când vine vorba de datele personale, iar ultimul anunț făcut de Zuckerberg n-ar trebui să te liniștească.

Rețeaua socială a ajuns la 2,2 miliarde de utilizatori, iar Mark Zuckerberg sugerează că fiecare dintre aceștia ar trebui să presupună că datele sale personale au fost compromise, într-un fel sau altul.

Sursa vulnerabilității care duce la aceste presupuneri este chiar funcția de căutare din Facebook. Aceasta permite utilizatorilor să caute alte persoane cu ajutorul adresei de email sau al numărului de telefon. Utilizatorii trebuie să opteze pentru asta, cu ajutorul unei opțiuni care permite numelor acestora să apară în rezultatele căutărilor.

În postarea făcută pe blogul companiei de către Mike Schroepfer, CTO în cadrul Facebook, au existat câteva sugestii cu privire la problemă. ”cei care au vrut să abuzeze funcția de căutare au introdus numere de telefon și adrese de mail pe care le aveau deja, în funcțiile de căutare și de recuperare a conturilor”, se arată în postare. Tot aici aflăm și că ”având în vedere dimensiunile și nivelul de sofisticare al activității, credem că majoritatea oamenilor de pe Facebook ar fi putut avea datele colectate astfel”.

Zuckerberg, de asemenea, a confirmat că utilizatorii au fost, într-o oarecare măsură, carne de tun pentru cei care ar fi vrut să le colecteze datele. ”Consider că dacă ai fi avut acea setare pornită, la un moment dat cineva ți-ar fi colectat datele publice de pe profil”.

Mark Zuckerberg susține că se simte responsabil pentru pașii greșiți pe care i-a făcut compania în ultima perioadă și speră că a învățat câte ceva din problemele recente. Acesta a fost întrebat dacă se consideră, în continuare, cea mai bună persoană care să fie la cârma companiei și a răspuns afirmativ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: