12 iun. 2018 | 06:15

Command & Conquer Rivals îți aduce aminte de copilărie, dar te-ar putea supăra

VIDEO ACTUALITATE

Seria Command & Conquer este una dintre cele care mi-a marcat copilăria. Primul joc pe care l-am jucat vreodată pe computer a fost Command & Conquer Red Alert în 1997, acum 21 de ani. Au mai existat multe iterații între timp, dar EA speră să aducă o parte din experiența RTS pe mobile.

În cadrul conferinței EA de la E3 2018, americanii au dezvăluit un nou joc intitulat Command & Conquer Rivals. Acesta împrumută o parte din mecanica jocurilor clasice de tip Red Alert sau Tiberian Sun, dar o adaptează pentru o nouă generație de gameri și un nou mediu.

Rivals este menit să fie jucat în reprize scurte pe iPhone sau Android. Dacă ești foarte atent, vei găsi reminiscențe din vechile titluri Command & Conquer, dar este evident că acesta ”fură” mai mult de la Clash Royale. În definitiv, ambele jocuri sunt aparent gratuite, dar s-ar putea reflecta în investiții spectaculoase dacă nu te ferești de microtranzacții.

Jocurile clasice de strategie nu mai sunt la modă. Cu excepția seriei Starcraft, mulți gameri tineri nici nu pot lista prea multe RTS-uri. În acest context, aproape că este de înțeles de ce EA a decis să lanseze o versiune atât de simplă de Command & Conquer.

Majoritatea jucătorilor obișnuiți care caută câteva minute de relaxare pe mobil, nu prea au timp sau chef să investească în dezvoltarea de strategii complexe. Totul trebuie să se petreacă în cinci minute.

În Command & Conquer Rivals, ai o bază și un inamic pe o hartă destul de mică ce încape în întregime pe ecranul de la mobil. Trebuie să fii eficient în a crea unități noi și în a strânge resurse. Pentru a-ți distruge inamicul, trebuie să deții lansatorul de rachete nucleare din mijlocul hărții.

Din acest punct de vedere, s-ar putea să vezi inspirația din modul de joc Capture the Flag întâlnit la FPS-uri. Dacă deții controlul pentru suficient de mult timp, o rachetă va pleca spre baza echipei adverse. După două rachete, ai câștigat jocul.

Momentan, jocul este disponibil în pre-alpha pentru Android, urmând ca versiune finală a titlului pentru iOS și Android să fie lansată înainte de finele anului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele