Fondatorul Amazon are planuri pentru o colonie pe Lună

Fondatorul Amazon are planuri pentru o colonie pe Lună

Mai toată lumea pare că e interesată să ajungă pe Lună, așa că Jeff Bezos intră în joc și își descrie planurile unei asemenea colonii spațiale.

Miliardarul Jeff Bezos are de gând să înființeze o colonie spațială pe Lună; nu e primul, nu e nici ultimul care va vrea să facă asta, dar important e ce vrea acesta mai exact și firește, dacă și când va reuși ce și-a propus.

Bezos și-a descris planurile în cadrul conferinței Space Development, din Los Angeles, unde a dialogat cu Alan Boyle. miliardarul a discutat despre cum Luna ar putea deveni un centru pentru industrie grea, care ar ajuta la conservarea resurselor planetare.

”Cred că în viitorul nu foarte îndepărtat, iar aici vorbesc de câteva decenii, poate un secol, va fi mult mai ușor să facem în spațiu ceea ce facem deja pe Pământ, deoarece vom avea mult mai multă energie. Va trebui să părăsim planeta și o vom face, iar asta nu va face decât să o ajute”, a declarat acesta.

Firește, mai sunt multe lucruri pe care le poate oferi Terra, dar Luna are și ea o mulțime de avantaje pe care le putem folosi. Există lumină pentru panouri solare, apă la adâncimi nu foarte mari și chiar o mulțime de regolit, folositor pentru construcții.

Bezos a propus deja un parteneriat-public privat între Blue Origin și NASA, pentru crearea unei nave care să ajungă pe Lună și să testeze posibilitățile de trai pe satelit.

Atunci când asemenea planuri vor deveni realitate, Bezos speră că rezidența și industria lunară vor fi un privilegiu comun, iar țările de pe Pământ vor lucra împreună aici, în loc să rivalizeze așa cum o fac pe planeta noastră.

Citește și: