De ce consumatorii de cocaină sunt fizic mai slabi decât alții

De ce consumatorii de cocaină sunt fizic mai slabi decât alții

Cocaina este cunoscută pentru faptul că reușește să-și țină utilizatorii slabi, iar oamenii de știință au și o explicație pentru acest fenomen.

Lumea știe de ceva timp că drogul are proprietăți de suprimare a apetitului, însă un studiu sugerează că acesta poate altera modul în care organismul răspunde la aportul de grăsimi, lucru care explică de ce utilizatorii de cocaină sunt mai slabi.

Cercetarea a comparat 35 de bărbați dependenți de cocaină cu 30 de bărbați sănătoși care nu luau droguri. Studiul s-a concentrat în special pe obiceiurile alimentare, compoziția corporală și nivelurile de leptină, hormon care ajută la reglarea raportului dintre consumul de alimente și greutatea corporală.

Bărbații care erau dependenți de cocaină consumau drogul, în medie, de 15 ani. În același timp, o parte din ei erau dependenți și de alte substanțe precum nicotina (91%), opioide (43%) și alcool (29%).

Astfel, s-a constatat că utilizatorii de cocaină aveau o alimentație care în mod normal ar fi fost asociată cu o creștere în greutate. De exemplu, aceștia consumau multe alimente bogate în grăsimi și, de asemenea, au băut mult alcool. Dar, în ciuda acestor obiceiuri, bărbații dependenți de cocaină aveau mai puțină grăsime corporală decât cei care nu utilizau drogul.

Descoperirile sugerează că utilizarea cocainei poate determina organismul să stocheze grăsimile în mod diferit. Totuși, studiul are o serie de limitări. Cercetarea de mici dimensiuni a evoluat o singură dată dieta bărbaților și nu a verificat cât de activi din punct de vedere fizic erau, lucru care poate afecta masa corporală. De asemenea, rezultatele ar putea să nu fie aplicabile grupurilor mai diverse de consumatori de cocaină.

Cercetarea a fost realizată de oameni de știință de la Universitatea din Cambridge și a fost publicat în jurnalul „Appetite”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: nhs.uk