Clever Taxi a câștigat una dintre luptele importante pe piața taximetriei

Clever Taxi a câștigat una dintre luptele importante pe piața taximetriei

Clever Taxi a câștigat procesul cu Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). Clever Tech, producătorul aplicației, a fost acuzată de practici neloiale și folosirea mașinilor și șoferilor fără autorizație.

Între COTAR și Clever Tech a fost un conflict similar celui dintre Uber și taximetriști. Transportatorii au acuzat compania care a realizat aplicația mobilă Clever Taxi că a început să activeze pe piață fără să urmeze întreaga procedură administrativă și fără să efectueze cheltuielile specifice unei organizații patronale (pentru autovehicule, salarii, contracte de dispecerizare, etc.).

Instanța a respins, însă, apelul făcut de COTAR împotriva unei decizii a Tribunalului București din aprilie 2017, care nu a admis cererea organizației patronale, informează profit.ro. Acum, COTAR trebuie să plătească Clever Tech cheltuieli de judecată de 19.109,44 de lei, după cum se arată pe pagina oficială online a instanței.

„Tribunalul București a respins cererea COTAR, fără a intra pe fondul cererii, ci pe o excepție de procedură, reținându-se lipsa calității procesuale active – adică dreptul și interesul de a formula o asemenea cerere în numele și pentru membrii noștri. Întrucât considerăm greșite motivele pentru care instanța a respins cererea, s-a formulat apel și așteptăm cu interes decizia instanței superioare în grad”, a menționat COTAR.

Aplicația Clever Taxi a fost lansată în România în octombrie 2012, iar de atunci, a devenit foarte populară în rândul celor care folosesc serviciile de taximetrie. Azi, aplicația e disponibilă în 20 de orașe din țară, în sensul că este utilizată și de taximetriști, ceea ce a nemulțumit patronii firmelor de taximetrie.

Aproape fiecare companie de taxi are propria aplicație mobilă, dar Clever Taxi îți permite găsirea mai rapidă a unei mașini disponibile. Asta pentru că ți le arată pe toate și nu trebuie să încarci telefonul cu toate celelalte soluții proprii ale companiilor. Totodată, de anul acesta, poți plăti și cu cardul cursele pe care le faci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: profit.ro