Chrome va face internetul mult mai rapid mulțumită acestei funcții

Chrome va face internetul mult mai rapid mulțumită acestei funcții

O mare parte din popularitatea Google Chrome se datorează actualizărilor regulate. Unele dintre ele sunt surprinzător de utile.

Înainte ca o nouă funcție să ajungă la utilizatori, oficialii Google o trec prin mai multe iterații de beta. Datorită acestui sistem, există de exemplu Canary, o iterație a browserului pe un canal de dezvoltare complet diferit de varianta aplicației pe care o cunoaștem cu toții.

În funcție de feedback-ul primit de la utilizatorii dornici de experimente, o opțiune mai mult sau mai puțin revoluționară este portată din Canary în varianta generală de Google Chrome. Cu alte cuvinte, Canary te ajută să știi în avans care sunt opțiunile ce urmează să ajungă peste câteva săptămâni la marea masă a celor care folosesc Chrome.

Cea mai recentă funcție la care lucrează inginerii Google și pe care o poți experimenta dacă te simți aventuros este intitulată Lazy Loading și este disponibilă pe canalul de actualizări Chrome Canary. Aceasta a fost prezentă încă de la versiunea 70.0.3521.0, dar abia acum a fost mediatizată.

Dacă ai Chrome Canary instalat și l-ai actualizat de curând, tastează în bara de adresă chrome://flags și apasă pe Enter. Din lista stufoasă de opțiuni pe care le ai la dispoziție, trebuie să activezi două etichete:

chrome://flags/#enable-lazy-image-loading
chrome://flags/#enable-lazy-frame-loading flags

După ce ai urmat pașii de mai sus, Google Chrome va încărca instant doar zona dintr-o pagină web pe care o ai în fața ochilor, urmând ca în momentele ulterioare să descarce și restul site-ului de pe server. Astfel, timpul de încărcare aparent al unei pagini web ar putea scădea vertiginos, mai ales în cazul paginilor foarte lungi.

Când faci scroll, se încarcă și restul site-ului, fotografiile de mai jos, tabele sau alte elemente grafice.

Primele particularități despre această funcție au fost detaliate de oficialii Google în ianuarie și erau planificate să-și facă simțită prezența în versiunea de mobil a browser-ului. În final, se pare că vom avea cu toții de căâtigat din acele experimente. Rămâne doar să vedem cât timp va trece până când conceptul de „lazy loading” se va regăsi în versiunea finală a browserului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: