11 aug. 2018 | 12:00

Google Chrome adoptă notificările din Windows 10 și vei avea de câștigat

ACTUALITATE
Google Chrome adoptă notificările din Windows 10 și vei avea de câștigat

Windows 10 are un sistem centralizat de notificări, la fel ca pe Android sau iOS, iar noua versiune de Google Chrome ”a învățat” să-ți trimită notificările acolo.

Google Chrome este cel mai popular browser de pe mapamond deja de foarte mult timp. Asta nu înseamnă însă că cei de la Google nu fac eforturi pentru a-l îmbunătăți constant și pentru a face viața utilizatorilor mai ușoară. Cea mai recentă iterație vine cu un un beneficiu important pentru utilizatorii de Windows 10.

La fel ca orice alt browser modern, Chrome suportă servirea de notificări de la site-uri la care te-ai abonat să fii asaltat cu mesaje mai mult sau mai puțin utile. În mod normal, acelea îți sunt servite în colțul din dreapta jos și nu prea ai multe variante când vine vorba de interacțiunea cu el. În principiu, cu un tap ajungi la știrea sau articolul pe marginea căruia ai primit notificarea.

Modul în care vei putea trece notificările cu pricina pe silențios sau prin intermediul căruia le vei putea dezactiva va deveni semnificativ mai facil odată cu Google Chrome 68. Noua versiune a browserului îți va servi toate notificările prin Centrul de Acțiuni din Windows 10, alături de toate celelalte notificări de la sistemul de operare sau alte aplicații pe care le ai instalate.

Singurul caz în care rulezi Chrome 68, dar vei primi notificările la fel ca înainte, ține de sistemul de operare. Dacă folosești altceva în afară de Windows 10, s-ar putea să nu vezi nicio schimbare majoră. Actualizarea la Chrome ar trebui deja să fi ajuns la majoritatea utilizatorilor, dar o poți facilita printr-un click pe cele trei puncte din dreapta sus, la secțiunea Help, cu un click pe About Google Chrome.

Ca un beneficiu suplimentar, pentru că vei vedea notificările din Chrome în centrul de notificări din Windows, când ai activat modul de lucru Focus Assist menit să nu fii deranjat, vei lua o pauză și de la notificările din Chrome.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele