05 dec. 2018 | 17:40

Update-ul Chrome 71 te scapă de site-uri și extensii dubioase

ACTUALITATE
Update-ul Chrome 71 te scapă de site-uri și extensii dubioase

Chrome 71 este cel mai nou update al browserului dezvoltat de Chrome, iar acesta ar trebui să-ți ofere mai multă protecție în fața site-urilor și extensiilor dubioase.

Google Chrome este, de ani buni, cel mai popular browser din lume, dar asta nu înseamnă că totul e lapte și miere aici. Tocmai faptul că este cel mai semnificativ browser de pe piață îl face o victimă importantă pentru răuvoitori. Desigur, victima reală nu este browserul în sine, ci tu, utilizatorul de rând.

Google face eforturi pentru a te ține departe de pericole, iar odată cu Chrome 71, sunt puse în practică politici mai stricte în ceea ce privește site-urile și extensiile cu potențial dăunător.

Compania a pus gând rău reclamelor periculoase sau enervante cum ceva vreme, dar unii deținători de site-uri nu par impresionați. Probabil că unii nu sunt conștienți de ceea ce fac, sau le e prea lene să își rezolve problemele. Mai rău e că unii profită, cu siguranță, de pe urma unor tactici care să inducă utilizatorul în eroare.

Chrome 71 va îndepărta toate reclamele de pe un număr restrâns de site-uri, astfel că acestea nu vor mai putea profita de pe urma banilor încasați astfel. Deținătorii de site-uri vor avea 30 de zile să își rezolve problemele, dacă nu vor să rămână fără reclame. La fel se va întâmpla și cu extensiile.

Acestea au devenit adevărate pericole, unele fiind infectate chiar și cu viruși troieni. Noul update va bloca instalarea de extensii care nu provin din platforma oficială a Google. Asta poate fi un lucru bun, însă Google ar trebui să-și pună la punct și securitatea internă a magazinului.

Noul update ar trebui să îți fie livrat în următoarele săptămâni. Încă nu se știe ce alte noutăți vor fi incluse în Chrome 71.