Chinezii au dezvăluit din greșeală navele de război ale viitorului

Chinezii au dezvăluit din greșeală navele de război ale viitorului
12:50 17.03.2018

China are o serie de proiecte navale importante în pregătire, iar producătorul acestor nave de război le-a ”scăpat” pe internet, din greșeală.

Pentru o scurtă perioadă de timp, CSIC, sau China Shipbuilding Industry Corporation, a publicat proiectele navale ale statului. Informațiile au stat puțin timp pe internet, dar au rămas acolo suficient cât să-ți faci o idee despre ambițiile Chinei de a-și crea o flotă maritimă de luat în serios.

Cea mai importantă navă din portofoliul nu foarte secret este primul portavion nuclear chinez. Acesta e cunoscut ca Type 003 și va fi cea mai mare navă de război non-americană din lume, când va fi lansată, spre finele anilor 2020.

Type 003 va avea o masă de 90-100.000 de tone și va avea un sistem de catapulte cu asistență electromagnetică – EMALS – pentru a lansa avioanele. Va găzdui avioane de luptă J-15, avioane invizibile J-31, avioane de suport KJ-600, elicoptere anti-submarin și drone de atac invizibile.

Alături de distrugătoarele Type 055 și de următoarea generație de submarine de atac, va oferi Chinei un loc la masa jucătorilor importanți, cu o marină solidă.

Site-ul CSIC a dat informații și despre un nou submarin nuclear, cel mai probabil Type 095. Acesta va fi construit la docurile Bohai, iar în comparație cu predecesorul Type 093, va avea noi sisteme de reducere a zgomotului. CSIC lucrează și la un alt submarin silențios. Aceste submersibile ar trebui să ajute China să treacă peste dezavantajul istoric pe care îl are față de SUA și de Japonia.

Anunțul CSIC se referă și la alte tehnologii, cum ar fi submarine robotizate autonome. Astfel, avem prima confirmare din partea chinezilor că vor să creeze vehicule subacvatice autonome – UUV, pe lângă cele deja existente, de suprafață.

China are planuri mari de a-și dezvolta marina, rămâne să vedem cum va arăta peisajul armat în următorul deceniu, având în vedere dorințele acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: popsci.com