Airbag pentru bătrâni, gadgetul care ar trebui să-i țină în siguranță

O centură cu airbag-uri, care se activează când simte că purtătorul este pe cale să cadă, ar putea fi cea mai bună soluțiile pentru oamenii în vârstă și pentru șoldurile lor.

Centura este echipată cu două airbag-uri care se umflă deasupra șoldurilor pentru a amortiza impactul. Ca procesul să fie activat nu durează mai mult de 80 de milisecunde, după spusele designerilor, iar asta înseamnă că probabilitatea ca aceștia să-și rupă șoldurile este mult mai mică. Produsul este numai bun pentru persoanele în vârstă, însă și investiția este pe măsură, 790 de dolari.

Compania susține că absoarbe 90% din impactul unei căderi și, spre deosebire de cele mai multe dispozitive care se presupun că-ți protejează șoldurile, aceasta anticipează căderea, nu doar o amortizează.

Helite, compania din Dijon specializată în airbag-uri pentru sporturi extreme este cea care a scos pe piață produsul. Noul lor airbag Hip’Air este prezentat la CES, în Las Vegas. Cureaua se atașează cu un simplu click și, dacă a fost pusă în mod incorect, emite un bip până când poziția este corectă.

Deși tehnologia este încă prea nouă pentru un studiu clinic, compania declară că este de nouă ori mai bună la absorbția forței de impact decât obiectele tradiționale de protecție. Canalele de gaz trebuie înlocuite după fiecare cădere, cu un cost de 50 de dolari.

Deocamdată, produsul nu se poate găsi pe piață. Noul dispozitiv care nu cântărește între unul și două kilograme, va fi disponibil pentru precomenzi în martie în Europa și în Statele Unite din septembrie.

Un studiu de anul trecut a constatat că bătrânii, în special, își rup șoldurile, în medie, de trei ori pe an.

Citește și:
Sursa: Cetus News
Etichete: