Cele mai proaste finaluri care au stricat cele mai bune seriale

Cele mai proaste finaluri care au stricat cele mai bune seriale

Când vine vorba de seriale, cum alegi să le închei este adeseori cel mai dificil lucru. Trebuie să răspunzi la toate întrebările fără răspuns pentru a mulțumi audiențele, trebuie să eviți clișeele pentru a nu supăra criticii și trebuie să lași puțin mister pentru a rămâne posibilitatea unei continuări.

Când sunt atâtea lucruri de bifat, e dificil să mulțumești pe toată lumea. Problema este când toată lumea – fani și critici deopotrivă – ajunge la concluzia că este un eșec. Ce se alege atunci de comunitățile loiale de fani? Dar de reputația serialului, construită și șlefuită cu grijă de-a lungul timpului?

Mai jos vei găsi o listă cu seriale adorate de fani de pretutindeni și apreciate de critici, dar care au reușit cumva să eșueze lamentabil în ultimul episod. În mod evident, urmează spoilere.

Cele mai bune seriale cu cele mai proaste finaluri: True Blood

seriale

Primii ani ai serialului au fost poate cei mai buni și aveau tot ce își poate dori privitorul standard: acțiune, sânge și sex. Ultimele sezoane și-au mai pierdut din avântul inițial, dar nu și din calitate. Ultimul episod însă a stricat totul.

Bill a rugat-o pe Sookie să îl ucidă – pentru că ce metodă mai bună ca să-ți demonstrezu iubirea există decât să îl omori pe partener? Partea cea mai rea vine când o vedem pe Sookie din viitor, care este fericită la o cină în familie și pare să fie căsătorită cu un oarecare de care nimeni nu a auzit.

Cele mai bune seriale cu cele mai proaste finaluri: Seinfield

seriale

Poveștile a patru new-yorkezi egocentrici și fără limite morale au cucerit privitorii în anii ’90. Ele sunt încă actuale, dar din păcate finalul le pătează. În cel din urmă episod, gașca s-a trezit că se află într-un proces juridic, din cauză că nu au ajutat victima unui furt de mașină.

Apar personaje din trecutul lor, care le povestesc protagoniștilor toate dățile când au fost răniți sau insultați de ei. Cei patru prieteni ajung la închisoare, mai egocentrici ca oricând, într-un final de serial ridicol și întunecat.

Two and a Half Men și un final prost pentru un serial cât de cât

seriale

După ce Charlie Sheen a părăsit serialul, lucrurile au luat-o la vale. Creatorul serialului, Chuck Lorre, a simțit poate că show-ul nu mai are speranță și a făcut un final pe măsură. În ea, îl vedem pe Charlie de la spate cum se întoarce acasă (bineînțeles, nu este el) și cum este ucis de un pian care cade din cer.

Imediat după, scena ni-l arată pe Lorre stând în scaunul regizorului. El spune fraza celebră a lui Charlie Sheen, „winning”, iar apoi cade și pe el un pian.

Gossip Girl

seriale

Perioada de glorie a serialului a fost atunci când personajele încă erau la liceu. Dramele copiilor bogați, umorul cochet și luxul scandalos au fost suficiente pentru a-și garanta baza de fani. Când personajele au mers la facultate, serialul și-a pierdut puțin din farmec. Acțiunea încă era interesantă, dar apoi a venit finalul.

De nicăieri, am aflat că Gossip Girl este de fapt un tip – nimeni altul decât Dan Humphrey. Dezvăluirea nu a avut niciun sens, iar mulți fani au rămas confuzi și frustrați.

How I Met Your Mother

seriale

Știm, încă doare. Dar e în trecut. A fost unul din cele mai bune seriale, cu personaje și glume care au ajuns o parte integrală pentru pop culture. Fanii de pretutindeni au așteptat ani de zile să afle identitatea mamei.

Când am aflat cine este, era imposibil să nu o adorăm. După ce am apucat să ne bucurăm de ea pentru câteva episoade, finalul a decis să ne dea o palmă metaforică peste față și să o omoare.

În ultimul episod, vedem evoluția personajelor pe parcursul anilor. Îi vedem pe Barney și Robin cum divorțează după ce am ținut pumnii strânși să rămână împreună până la final. Îl vedem pe Barney cum revine la vechile lui obiceiuri destructive.

Vedem cum gașca se destramă încet, dureros și sigur. O vedem pe Tracy cum moare de o boală necunoscută. Și, cireașa de pe cel mai îngrozitor tort – îl vedem pe Ted alergând la Robin, în speranța că vor fi din nou împreună, acum că Tracy nu mai este, iar copiii lui i-au dat binecuvântarea.

Citește și:
Sursa: Ranker
Etichete: