Cele mai bune seriale de pe Netflix pe care să nu le ratezi în 2017

Cele mai bune seriale de pe Netflix pe care să nu le ratezi în 2017

Anul acesta a venit cu o mulțime de seriale de top, care au captivat audiențele încă din prima zi pe platformă. Mai jos avem cinci recomandări de seriale de top pe care le găsești pe Netflix, toate apărute anul acesta. Dacă vrei să te uiți la noutăți populare pe platformă, serialele de mai jos sunt un început bun.

Top seriale în 2017 pe Netflix: 13 Reasons Why

Bazat pe romanul omonim din 2007 scris de Jay Asher, 13 Reasons Why spune povestea Hannei Baker, o tânără de 17 ani care s-a sinucis și a lăsat în urma ei 13 casete. Ea a înregistrat pe ele toate lucrurile pe care cei din jurul său le-au făcut și au adus-o până în punctul de a dori șă își pună capăt vieții. Casetele trebuie să fie ascultate de fiecare din cei vizați în ele pe rând, apoi date mai departe.

Poate neintenționat, unul dintre cele mai bune seriale din 2017 de pe Netflix aruncă o lumină romantică asupra a ceea ce rămâne în urma Hannei: o lume răscolită de resentimente, de regret, de „cum ar fi fost dacă…”. Deși mesajul central de a fi mai bun cu ceilalți este, indiscutabil, unul demn de urmat, a fi bun nu va salva pe cineva de la moarte. Ajutorul specializat, pe fondul prieteniei, o va face în schimb.

American Vandal, unul dintre cele mai bune seriale pe Netflix

American Vandal urmărește consecințele unei farse la liceu în urma căreia 27 de mașini ale profesorilor au fost vandalizate cu desene falice. Vina cade instantaneu asupra lui Dylan Maxwell, clovnul clasei. Tânărul este exmatriculat, însă un alt elev, Peter Maldonado pornește o investigație pentru a afla dacă Dylan este cu adevărat făptașul.

Serialul din top constituie o satiră fină la adresa obsesiei pentru crime adevărate din seriale precum Making a Murderer și Serial. Succesul său nu stă, surprinzător, în umor, ci în construcția narativă puternică. Fundamentul pe care se construiește acțiunea este atmosfera autentică de viață din curtea școlii.

Top seriale pe Netflix în 2017: Ozark 

Unul dintre cele mai bune seriale lansate în 2017 pe Netflix îl are în centru pe Marty Bride, un consultant financiar care se vede pus în situația de a se muta cu familia dintr-o suburbie din Chicago într-un resort de vară din Munții Ozark. Mutarea este o alegere inevitabilă pentru Bride după ce o schemă de spălare de bani merge prost și este nevoit să își plătească datoriile către un cartel mexican de droguri.

[readmore]

Firul acțiunii se despletește încet, oferind timp suficient oamenilor locului să spună ce au de spus. Ozark știe să surprindă și să îți injecteze adrenalină în vene, punându-te față în față cu situații al căror deznodământ poți paria că îl știi și demonstrându-ți că te-ai înșelat.

Anul acesta a venit cu o mulțime de seriale de top, care au captivat audiențele încă din prima zi pe platformă. Mai jos avem cinci recomandări de seriale de top pe care le găsești pe Netflix, toate apărute anul acesta. Dacă vrei să te uiți la noutăți populare pe platformă, serialele de mai jos sunt un început bun.

Riverdale e printre cele mai bune seriale pe Netflix în 2017

Viața liniștită a orașului care dă numele serialului este zguduită când un membru al echipei de fotbal este găsit mort în râu. Brusc, toți par suspecți, toți par să dețină un secret ce nu trebuie aflat. Acțiunea îi are în miez pe Archie, Betty, Jughead și Veronica, ce caută să deslușească misterul morții lui Jason Blossom.

Riverdale ajunge în acest top de seriale pentru că te cucerește cu atmosfera sumbră, de oraș mic în care nimeni nu poate rămâne anonim. Conturarea clară a păturilor sociale și a rivalității dintre ele, afacerile și istoriile nespuse de familie și crimele cu sânge rece se împletesc cu iubirile trecătoare, cu festivitățile școlare și cu obligativitatea de a aparține unui grup.

Top seriale pe Netflix: Dear White People

Bazat pe filmul omonim din 2014, Dear White People urmărește un grup de patru studenți de culoare care merg la colegiul Ivy League, în care majoritatea studenților sunt albi. Aceștia se confruntă cu nedreptăți sociale în mod constant. Fiecare episod, în afară de cel final, urmărește greutățile particulare ale fiecărui personaj.

În pofida criticilor că serialul este rasist față de persoanele albe, Dear White People reușește, prin satiră și ironie, să exploreze problemele rasiale din SUA, într-o perioadă în care conștiința colectivă încă este subjugată anumitor stereotipuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: