Cel mai rar Samsung: Galaxy Note 7 încă e activ undeva în lume

Cel mai rar Samsung: Galaxy Note 7 încă e activ undeva în lume
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Samsung Galaxy Note 7 a fost telefonul de coșmar pentru producător, dar mai ales pentru unii utilizatori. Aproape doi ani mai târziu, încă mai sunt câteva modele „libere”.

În septembrie 2016, au fost consemnate primele incidente în care un Samsung Galaxy Note 7 a luat foc din senin. În aproape două săptămâni erau deja mai mult de 70 de unități afectate. Companiile aeriene au interzis folosirea telefonului în avioane, iar Samsung s-a văzut în poziția unică și neplăcută de-a „rechema” telefoanele.

Aproape patru luni mai tâziu, în ianuarie 2017, publica o analiză despre motivele pentru care telefonul lua foc. Bateria a fost principalul vinovat. Mai precis, procesul prin care era construită bateria. În fine, în toamna aceluiași an a anunțat Samsung Galaxy Note 8. Acesta a fost un model destul de popular și, mai ales, nu avea aceleași probleme.

Samsung a lansat, până la Note 8, și o versiune Fan Edition de Galaxy Note 7. Chiar și așa, la aproape doi ani de când modelul a fost lansat, încă mai sunt câteva în lume. Nu se știe clar câte, dar Samsung se ferește să spună că le-a strâns pe toate. Se rezumă la formula: „aproape toate”.

Nu e ca și cum telefonul ar putea fi folosit ca… un telefon obișnuit. Compania a creat o actualizare prin care să nu mai poată fi folosit. Operatorii au început să blocheze cartelele SIM folosite în Samsung Galaxy Note 7. Mai mult, au fost oferiți bani și oferte ca posesorii să dea telefonul și să primească unul nou.

Chiar și așa, încă sunt ținute în viața forumuri pe care se discută despre telefon și sunt oferite soluții pentru diverse probleme. Au apărut și câteva versiuni ale sistemului de operare ca să poată fi folosit în continuare. Ba chiar unii utilizatori, după cum a arătat Android Central, au vrut să știe cum pot reactiva telefonul, după ce a fost oprit de Samsung.

[readmorea]

Toate acestea arată că s-a întâmplat ceva ciudat cu acest model. A fost, desigur, cel mai bun al Samsung în 2016. A fost, mai ales, un eșec imens care a dus la îmbunătățirea testelor pentru telefoane viitoare. Însă este doar un telefon, nu mai bun, nu mai rău, decât altele. Chiar și dacă ar mai fi doar cinci-zece oameni cu Galaxy Note 7 în lume tot e ceva.

Samsung, deși nu și-a dorit, a reușit să creeze un cult în jurul telefonului. Poate că asta era evident încă din zilele și săptămânile când utilizatorii spuneau că nu vor să dea telefonul înapoi, că al lor n-are probleme.

Citește și: