Chinezii de la Xiaomi mai lansează o tabletă cu Android

Chinezii de la Xiaomi mai lansează o tabletă cu Android

Xiaomi Mi Pad 4 Plus este cea mai nouă tabletă a producătorului asiatic și una dintre singurele tablete lansate în ultimul an.

Este din ce în ce mai greu să găsești utilitatea unei tablete în 2018, când telefoanele mobile au ecrane din ce în ce mai mari și margini din ce în ce mai subțiri. Cu toate acestea, mai există câteva dispozitive care încearcă să valuri în piață, iar printre ele se numără și recent anunțata Xiaomi Mi Pad 4 Plus.

Noua tabletă de la Xiaomi a fost subiectul mai multor zvonuri în ultimele săptămâni, dar acum a fost confirmată oficial și, pentru prima oară, vorbim de o tablet de 10 inci a chinezilor. În trecut, seria Mi Pad a inclus doar modele de 7,9 inci cu un aspect exterior foarte apropiat de cel al unui iPad Mini de la Apple.

Cuvântul Plus din denumirea modelului ne arată faptul că vorbim de o versiune un pic mai mare a tabletei Xiaomi Mi Pad 4. Aceasta este construită în jurul unui panou de 10,1 inci, cu o rezoluție de 1920 x 1200 de pixeli și un raport de aspect de 9:10. Tableta se încadrează în doar 485 de grame, cu 143 de grame mai mult decât fratele ei mai mic.

La interior, partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon 660 cu 4GB LPDDR4X și, în funcție de buget, o cantitate de memorie internă între 64 și 128GB. Acumulatorul foarte generos are 8620 mAh ar trebui să te țină departe de priză pe parcursul a zece ore de utilizare. Nu beneficiază de încărcare rapidă, ci se rezumă la un 10W.

La fel ca Mi Pad 4, versiunea Plus are o cameră principală de 13 megapixeli cu F/2.0 și una pentru selfie-uri de 5 megapixeli cu F/2.0. Tableta poate fi achiziționată doar cu conectivitatea WiFi și 4G LTE în două culori, negru și auriu.

Dacă vrei o tabletă doar cu WiFi, te poți orienta către versiunea de 7,9 inci. Prețul de achziție pentru Xiaomi Mi Pad 4 Plus este de 276 de dolari pentru 64GB de spațiu și 305 dolari pentru 128GB.