Xiaomi ar putea lansa cel mai ieftin telefon cu două camere principale

Xiaomi ar putea lansa cel mai ieftin telefon cu două camere principale

Xiaomi are o gamă de telefoane din ce în ce mai stufoasă. Printre modelele disponibile, se va numără în curând un terminal cu o configurație hardware modestă, dar două camere principale.

În momentul în care s-au lansat primele smartphone-uri cu două camere principale, acestea au avut niște prețuri foarte generoase. Pe de o parte, tehnologia din spate se reflecta în rezultate impresionante, mai apropiate ca niciodată de cele ale unui DSLR. Pe de altă parte însă, nimeni nu se aștepta ca astfel de abilități să fie incluse în telefoane ieftine. Primii pași în această direcție au fost făcuți de Xiaomi.

La aproximativ 190 de euro fără subvenții, Xiaomi a lansat la începutul acestui an un terminal din programul Android One cu numele Xiaomi Mi A1. Pe lângă două camere principale de 12 megapixeli, terminalul avea un Snapdragon octa core la 2GHz, o memorie internă de 64GB și 4GB RAM.

Deși prețul practicat pentru Xiaomi Mi A1 este mai mult decât decent pentru acel terminal, conform celor de la TENNA, Xiaomi are un smartphone și mai accesibil pe țeavă. Acesta are momentan un nume necunoscut, dar a ajuns la autoritatea chineză de certificare cu numele de cod M1803E6E. Cel mai probabil, este vorba de un viitor dispozitiv din gama Redmi, cu o configurație decentă și un preț infim de achiziție.

Noul smartphone va avea un panou cu o rezoluție nativă 720p și o diagonală de 5,99 inci. Având în vedere trăsăturile de design pe care le putem desprinde din poza de mai jos, raportul de aspect va fi de 18:9. Ecranul va fi un LCD. Acumulatorul de la interior se va rezuma la 3000 mAh, o valoare destul de mică pentru un display atât de mare.

[readmore]

Pe partea de captură, viitorul Xiaomi va avea pe spate două camere principale de 12 megapixeli, în timp ce pentru selfie-uri, vei fi nevoit să te rezumi la cinci megapixeli. Aceeași configurație de senzori foto a mai fost folosită în trecut și la Redmi Note 5 Pro.

Procesorul folosit va avea 2Ghz, iar în funcție de buget, vei putea opta pentru 2GB RAM și 16GB de spațiu, 3GB RAM cu 32GB de memorie internă sau 4GB și 64GB de spațiu. Greutatea totală a smartphone-ului va fi de 170 de grame și va putea fi achiziționat în nouă culori.

Xiaomi M1803