Xiaomi Mi 6X e un telefon nou care copiază iPhone X

Xiaomi Mi 6X e un telefon nou care copiază iPhone X

Xiaomi Mi 6X este unul dintre smartphone-urile care s-ar putea să-ți fure privirea peste doar câteva zile, dacă ți-ai dorit un gadget apropiat de designul de la iPhone X.

Chinezii de la Xiaomi au făcut o treabă foarte bună în ultimii ani când vine vorba de lansarea unor smartphone-uri care combină inovația și performanța peste medie cu un preț de achiziție rezonabil. Multe dintre telefoane s-ar putea să-ți fi adus aminte de terminalele gigantului din Cupertino, dar există și câteva modele originale cu finisaje atractive pe care ți-ai dori să le găsești în România.

Următorul smartphone chinezesc cu o performanță mai mult decât decentă este Xiaomi Mi 6X. Gadgetul va fi dezvăluit în cadrul unei conferințe organizate pe 25 aprilie. Un pic neobișnuită este locația respctivului eveniment, orașul Hubei – capitala provinciei Wuhan din China.

Deși Hubei s-ar putea să nu fie pe lista localităților pe care ți-ai dori vreodată să le vizitezi în China, este foarte apropiat de sufletul CEO-ului Lei Jun de la Xiaomi, deoarece și-a obținut diploma de licență în știința calculatoarelor de la universitatea locală în 1991.

Conform teaserului oficial, la evenimentul de pe 25 aprilie vor fi anunțate două terminale – Xiaomi Mi 6X și Xiaomi Mi A2. Ambele telefoane vor împărtăși o mare parte dintre specificiații, dar A2 va face parte din ecosistemul de dispozitive Android One și va rula o versiune curată de Android direct de la Google, fără interfața proprietară MIUI.

Xiaomi Mi 6X și A2 vor avea două camere principale de 20 de megapixeli pe spate. Raportul de aspect de 18:9 cu o rezoluție nativă de 2160 x 1080 pixeli va fi asociat unui panou de 5,99 inci. Partea de procesare va fi asigurată de o combinație între un Snapdragon 626, 4GB RAM și un spațiu de stocare de 64GB.

Acumulatorul intern va fi de 2910 mAh. Prețul de achiziție nu este momentan cunoscut, dar nu ar trebui să fie foarte generos și probabil va gravita în jurul valorii de 350 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: