Ce e cu moda cutiilor misterioase comandate de pe dark web

Ce e cu moda cutiilor misterioase comandate de pe dark web
Sursa foto: Short List

Cândva, vloggerii făceau videoclipuri cu unboxing-uri de diferite produse simpatice – haine, produse cosmetice, jucării, jocuri diverse gadget-uri. Acum acest gen de videoclipuri a luat o întorsătură cât se poate de bizară și deranjantă, mulțumită dark-web-ului.

Pe dark web, oamenii vând cele mai dubioase lucruri – arme, droguri, bunuri furate și chiar persoane. Se pare însă că vânzătorii de pe dark web își extind zona de răspândire. Mai nou, ei vând niște așa-numite cutii misterioase, care conțin tot soiul de obiecte bizare, pe care oamenii le cumpără cu bitcoin și apoi se filmează desfăcându-le.

Era o vreme când oamenii cumpărau cutii misterioase de pe eBay, doar că acestea conțineau de obicei dispozitive tehnologice, haine, jucării și machiaj – altfel spus, nimic îngrijorător. Cutiile de pe dark web sunt din altă ligă însă. Ele conțin lucruri cel puțiin bizare, precum haine de copii și obiecte cu sânge sau simboluri satanice pe ele.

Există o posibilitate ca o parte din aceste videoclipuri să fie false. Odată ce youtuberii au văzut că există un public pentru acest gen de conținut, unii din ei ar fi putut să profite și să înseceneze unboxing-uri false. Printre primele astfel de videoclipuri se numără cel uploadat de MKP Studios în iulie. În clip, cutia misterioasă, pe care youtuber-ul a dat 10.000 de dolari, se află într-un aeroport părăsit. Odată deschisă, se poate vedea că în ea se găsesc mai multe cutii goale de iPhone și o pungă mică de plastic cu o substanță necunoscută în ea.

Un alt video, uploadat de Jude Somers, îl arată pe tânăr cum desface cutia care a costat 250 de lire sterline. În ea găsește un pachet de șervețele umede, însoțit de un bilet pe care scrie „S-ar putea să ai nevoie de astea”.  În cutie se mai aflau mănuși de box, un telefon Motorola, un lichid necunoscut într-o sticlă mică, un ursuleț de pluș, un obiect care mirosea urât și care semăna cu o bucată de carne, o pastilă, o sticlă de colonie, o mică șurubelniță ce părea acoperită de sânge și un iPad.

Youtuber-ul Mind Seed TV a cheltuit și el 300 de dolari pe o cutie misterioasă, în care a găsit haine de copii, un telefon cu poze ale unei case abandonate, păpuși ce conțineau păr și dinți de oameni, fotografii cu niște copii într-o carte, obiecte cu imagini satanice, sticle cu diferite numere și un stick. Fanii youtuber-ului presupun că vânzătorul misterios oferă, prin intermediul cutiei, un soi de dovezi ale unei crime. Dar la fel de posibil este să fie vorba despre un trol cu o imaginație excesiv de bogată.

Deși unele din aceste videoclipuri ar putea fi false, e clar că din ce în ce mai mulți oameni sunt dispuși să cumpere pachete necunoscute de pe dark web, chiar dacă acest lucru îi poate pune în pericol. Dar ținând cont că oamenii sunt în stare să facă orice pentru vizualizări, ce mai contează riscurile asupra siguranței casei tale și a computerului personal care vin automat cu achizițiile din cele mai întunecate cotloane ale internetului?

Sursa: Mashable