Ce conține, de fapt, sosul cu usturoi de la KFC vândut în Lidl

Ce conține, de fapt, sosul cu usturoi de la KFC vândut în Lidl

KFC a cucerit lumea cu sosul cu usturoi. Mai nou, îl bagă și în Lidl. Dacă n-ai apucat încă să-l cumperi, iată ce găsești în el (dacă îți pasă de ingrediente).

Ziua de 10 septembrie intră cel puțin în istoria recentă. KFC a scos sosul cu usturoi din restaurante și l-a trimis direct în Lidl într-un tub de 325 de grame. Potrivit lanțului de restaurante fast food, sosul cu ustori, cunoscut sub numele Glenn, e vândut în peste opt milioane de unităţi anual. Din 10 septembrie, e în magazinele Lidl din toată România. Asta dacă îl mai prinzi.

„Sosul cu usturoi este cel mai bine vândut produs din portofoliul KFC România. […] decizia de a extinde business-ul a venit firesc. […] am dezvoltat un proiect pilot şi un produs potrivit pentru piaţa de retail, care va fi disponibil în toate magazinele Lidl din întreaga ţară”, a declarat Mark Hilton, director executiv Sphera Franchise Group. Obiectivul companiei vizează extinderea către un alt segment de consumatori. Asta pe fondul scăderii încrederii în fast food, acolo unde KFC încă stă bine, dar piața aceasta a trecut prin diverse ajustări în ultimii ani.

Ce conține sosul cu usturoi de la KFC pe care îl cumperi din Lidl

Dacă aveai de gând să cumperi un bax de sos, nu te grăbi. E valabil trei luni, până în decembrie 2018. Dacă însă vrei mai puțin, poate te interesează ce-i pe lista de ingrediente. Ei bine, are ulei de floarea-soarelui (proporție maximă de 44%), apă, zahăr și amidon modificat de porumb 6,6%. Are și unul dintre următoarele: E1404, E1410, E1414, E1420, muştar, praf de ouă, proteină din lapte, sare, oţet, piper, acid lactic E270, conservanţi benzoat de sodiu E211 și sorbat de potasiu E202. Probabil că nu observi în lista asta usturoiul. Da, e acolo: usturoi 1,5%.

E produs exclusiv pentru KFC și, deloc surprinzător, are mai puțin usturoi decât 10 litri de mujdei.

Sigur, dincolo de ce conține sosul, cu siguranță va avea succes. Deja a pornit nebunia pe internet și îți poți bucura ochii cu aceste meme proaspăt ieșite pe piață.

Citește și:
Etichete: