Bill Gates îți spune ce ar învăța acum dacă ar începe iar facultatea

Bill Gates îți spune ce ar învăța acum dacă ar începe iar facultatea
14:36 01.05.2018

Au trecut 43 de ani de când Bill Gates s-a lăsat de facultate pentru a pune pe picioare Microsoft. Acesta spune că știe exact ce ar vrea să studieze, dacă s-ar întoarce la Harvard.

Bill Gates a declarat că și-ar dori să studieze inteligența artificială (AI), în cadrul unei secțiuni de Q&A cu studenții de la Harvard.

El crede că în acest domeniu încă există multe probleme de rezolvat. „Computerele încă nu pot să citească. De exemplu, acestea nu pot procesa informația dintr-o carte și după să dea un test pe baza informațiilor învățate”, a declarat acesta.

Miliardarul a spus că este gelos pe studenții care vor avea oportunitatea să lucreze la acestă problemă. De asemenea, el crede că inteligența artificială ne va face viețile mult mai creative și productive. „Gândește-te la tot timpul irosit pentru a organiza manual tot felul de activități, de la  programarea întâlnirilor, până la plata facturilor”, spune el.

Gates crede că, în viitor, un agent AI te va ajuta să-ți faci programul. „El își va da seama când ai o fereastră și, în funcție de asta, îți va programa timpul cât mai eficient”, a afirmat miliardarul.

Pe lângă productivitatea de la muncă, el vorbește și despre banii digitali, care le vor permite utilizatorilor cu venituri mici să economisească, să împrumute și să transfere fonduri, așa cum nu au mai făcut-o până acum.

Acesta i-a sfătuit pe studenți să se îndrepte spre domenii precum știința, ingineria și economia, dacă nu îi atrage inteligența artificială. „Avem nevoie de o mulțime de talente, iar dacă acestea se orienta către știință, programare sau biologie, vor aduce o schimbare considerabilă pentru omenire”, a mai spus Gates.

În cele din urmă, el a declarat că există multe căi spre succes, dar, cu toate acestea, a ales să pună accentul pe știință. În opinia lui, aceasta aduce ne aduce tuturor cele mai multe oportunități și beneficii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: CNBC