Ce a pierdut pentru că ”a scăpat” pe internet detalii despre Fallout 76

Ce a pierdut pentru că ”a scăpat” pe internet detalii despre Fallout 76

Un gamer s-a decis să ignore NDA-ul cu care a fost de acord când a început să testeze Fallout 76, iar Bethesda și Microsoft l-au pedepsit aspru.

Dacă ești suficient de norocos încât să testezi un joc sau un gadget înaintea lansării sale oficiale, trebuie să fii de acord și să semnezi un NDA sau Non-disclosure Agrement. Respectivul contract este menit să te oblige legal să nu dezvălui informații despre concluziile tale până când produsul software sau hardware nu este disponibil comercial pentru marea masă a utilizatorilor.

În mod previzibil, există unii care sunt de părere că NDA-urile pot fi ignorate, mai ales când o faci de dragul senzaționalismului, a vizualizărilor pe YouTube sau a click-urilor pe o știre. Realitatea l-a contrazis însă pe un tânăr care a dezvălui detalii despre testarea versiunii beta de Fallout 76.

În contextul în care un feedback negativ pentru o versiune beta sau alpha a unui joc poate avea un impact dezastruos asupra vânzărilor, este de înțeles nemulțumirea celor de la Bethesda pe marginea subiectului. Pentru că testarea s-a desfășurat pe Xbox, Microsoft și Bethesda au colaborat să-l penalizeze pe gamerul care a publicat un clip video scurt din joc pe Twitter.

Jucătorul a fost nevoit să fie de acord cu NDA-ul problematic înainte de a intra în joc, deci este imposibil să afirme că nu l-a citit. Din acest motiv, contul său de Twitter a fost închis și contul său Xbox Live nu mai funcționează. Oficialii Bethesda l-au anunțat că nu mai poate participa la niciun test Fallout 76 până pe 25 octombrie.

Partea bună este că jucătorului cu pricina i-a fost reactivat contul de Twitter. În ceea ce privește însă serviciile Xbox Gold, Game Pass și Xbox Insider, accesul la toate acestea va fi întrerupt până la 1 ianuarie 2019. Are noroc că nu a primit și penalizare financiară sub forma unei amenzi usturătoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: