Câte telefoane vând românii pe OLX: Samsung și iPhone, în top

Câte telefoane vând românii pe OLX: Samsung și iPhone, în top

În fiecare an, românii aleg să-și scoată la vânzare telefoanele, iar principalul motiv pentru care fac asta este acela de a-și cumpăra unul mai performant.

În fiecare an, românii scot la vânzare peste 1,8 milioane de telefoane mobile. O analiză realizată de OLX arată că numai pe site-ul lor, 400.000 de români aleg să-și vândă telefonul anual. Dacă ne uităm la cealaltă tabără, 72% din români aleg să-și cumpere telefoane de pe OLX, pentru că prețul este mai mic decât în magazine.

Alți 44,5% spun că își achiziționează telefonul de pe OLX deoarece prețul este negociabil, în timp ce 33% fac asta pentru că pot cumpăra de la cineva de la ei din oraș. Un procent ceva mai mic de 26% au ales OLX pentru că oferta este foarte mare.

În ceea ce privește preferințele de brand, românii au mers cel mai mult pe mâna Samsung. Astfel, în 2018 au fost vândute 219.854 telefoane care aparțin acestui brand. Locul doi a fost ocupat de vânzările iPhone, 142.069 la număr, urmat de Huawei cu 46.268 de telefoane.

“Românii își fac constant upgrade la telefonul mobil, iar acest lucru ajută la punerea în circulație a unor telefoane mobile foarte bune, la prețuri accesibile. Lunar, utilizatorii noștri publică peste 190.000 de anunțuri noi, iar numărul în creștere de anunțuri noi de pe platformă este susținut și de o varietate mare de branduri și modele”, a declarat Paul Neagoe, Businesss Manager OLX România.

Românii sunt atrași să-și vândă telefoanele pe OLX și datorită timpului relativ scurt în care acestea își găsesc un cumpărător. Durata medie în care un telefon este vândut e de 12 zile pentru Samsung și iPhone și 13 zile pentru Huawei. Prețurile medii la care se vând telefoanele sunt de 1.450 de lei pentru iPhone, 954 lei pentru Samsung și 835 pentru Huawei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: