01 mart. 2018 | 11:51

Cât timp ți-ar lua să numeri până la un milion

ȘTIINȚĂ
Cât timp ți-ar lua să numeri până la un milion

Probabil ai încercat, în copilărie, o dată sau de mai multe ori, să numeri până la un milion sau până la alt număr absurd de mare.

Număratul oilor înainte de culcare, ca să te ajute să adormi, e o activitate care nu te duce prea departe la numărătoare, pentru că n-o să treci de valoarea de câteva sute. Totuși, dacă faci un efort conștient, nu înainte de culcare, ai putea ajunge ceva mai departe. Poate chiar la un milion. Sună destul de abstract un astfel de număr, e greu să-l pui în context, dar acum poți să-ți faci o idee despre cât ar dura să ajungi cu numărătoarea acolo.

Din fericire, dacă nu vrei să faci experimente care să te coste destul de mult timp, există și alternativa folosirii unui site care să-ți spună scurt și la obiect cât ar dura să numeri până la un milion.

Ca să-ți faci o idee despre cât de mult timp ți-ar lua să ajungi la un milion, site-ul te îndrumă să numeri inițial până la 20, în timp ce pornești un cronometru. În funcție de asta, primești o estimare a numărului de silabe pe care îl poți rosti pe secundă. Apoi, primești și estimarea pentru cât ți-ar lua să ajungi la un milion. Spre exemplu, dacă rostești 2,88 silabe pe secundă și numeri timp de 16 ore pe zi, vei avea nevoie de 79,6 zile pentru a ajunge până la un milion. Probabil vei avea nevoie și de foarte multă apă și de câteva pastile pentru dureri de gât.

Dacă ai impresia că diferența între un milion și un miliard nu e foarte mare, vei fi surprins. Pentru același ritm de vorbire, ai avea nevoie de câteva vieți ca să ajungi la miliard; mai exact, de 125.361,7 zile, sau 343 de ani și jumătate.

Aici poți găsi site-ul care te ajută să-ți faci o idee despre cât ți-ar lua să numeri până la un milion, la un miliard, la un trilion sau până la orice număr vrei.