Telefonul Cat S61 e minunat pentru inginerii aventurieri

Telefonul Cat S61 e minunat pentru inginerii aventurieri

Cel mai nou smartphone lansat sub brandul Caterpillar este Cat S61, urmașul modelului Cat S60 lansat în iunie 2016 și un telefon cu o serie stufoasă de abilități impresionante.

În momentul în care Caterpillar s-a decis să intre pe piața de mobile, a făcut eforturi semnificative pentru a lansa un smartphone capabil, nu doar rezistent la șocuri și o varietate de intemperii. Rezultatul acelor efoturi s-a intitulat Cat S60, primul smartphone cu o cameră termică FLIR a cărei aplicabilitate în construcții și o varietate foarte mare de alte proiecte este remarcabilă.

Responsabili de producția efectivă a aparatului sunt britanicii de la Bullitt, care mai au câteva parteneriate similare cu cel realizat împreună cu Caterpillar. Noul Cat S61 împrumută câteva particularități ale modelului original S60, dar vine la pachet cu o configurație un pic mai actuală. De această dată, camera termică FLIR identifică temperaturi de până la 400 de grade, comparativ cu cele 120 de grade ale primul telefon. Astfel, muncitorii vor putea să analizeze mai bine motoare defectuoase, echipamente electrice sau scăpări de căldură dintr-o cameră.

O altă inovație pe care nu o mai vezi pe alte telefoane constă în includerea unui sensor VOC – Volatile Organic Compound. Acesta monitorizează la fiecare 30 de secunde calitatea aerului din preajmă și te ajută să știi dacă trebuie să-ți faci griji când lucrezi cu vopseluri, solvenți, produse de curățenie sau alte chimicale. În plus, un mic laser de pe spate efectuează cu precizie măsurători de până la 10 metri.

Cat S61 este construit în jurul unui Snapdragon 630 de la Qualcomm, are 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Acumulatorul este de 4500 mAh și rulează Android Oreo din fabrică. Panoul folosit este un Full HD de 5,2 inci. Telefonul este certificat IP68 pentru trânte de până la 1,8 metri și scufundări în trei metri de apă. Prețul de achiziție este de 899 de euro și ar trebui să fie disponibil din al doilea trimestru al acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: