Cât de periculos e tastatul pe telefon pentru sănătatea mâinilor tale

Cât de periculos e tastatul pe telefon pentru sănătatea mâinilor tale

La fel cum munca manuală îți poate provoca răni și umflături, așa și munca de birou poate avea efecte negative asupra sănătății tale. Bineînțeles, la o scară mai mică.

Degetele tale sunt cele mai „predispuse” riscurilor, mai ales dacă trimiți constant mesaje și mailuri sau dacă realizezi o activitate care implică în general tastatul. Afecțiunea poate părea amuzantă, dar durerea este reală: telefoanele, de exemplu, îți forțează degetul mare să facă mișcări repetitive.

Folosirea frecventă a degetului mare poate provoca o afecțiune cunoscută sub numele de tenosinovita lui De Quervain. Utilizarea excesivă inflamează tendoanele și poate provoca și dureri de încheietură. Starea poate să apară treptat sau brusc și poate duce la înțepenirea mâinii.

Karen Jacobs de la Universitatea din Boston spune că această afecțiune este tot mai des întâlnită și că este o problemă la care toți trebuie să fim mai atenți. Cea mai logică metodă de a scăpa de această afecțiune este să ne folosim mai puțin telefoanele, însă unii dintre noi nu au cum să facă asta, deoarece job-ul îi obligă să răspundă la mailuri și mesaje toată ziua.

Cu toate acestea, experții îți recomandă câteva trucuri care s-ar putea să fie utile. În primul rând, trebuie să înveți să lucrezi mai smart. O idee bună ar fi să îți salvezi anumite cuvinte sau fraze, astfel încât să nu fie nevoie să le tastezi de fiecare dată.

O opțiune bună este și înregistrarea vocală, cu ajutorul căreia poți să scrii mesaje mult mai ușor. O altă idee evidentă ar fi aceea de a alterna mâinile cu care muncești.

Poate că sună ciudat, dar cercetători de la Harvard te îndeamnă să faci o mică încălzire înainte de lucru, exact ca atunci când vrei să faci sport. Ei te sfătuiesc să-ți deschizi palma și să îți duci degetul mare spre interior, pentru zece secunde. Exercițiul ar trebui repetat de 10 ori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: