Cartela SIM care te ajută să rămâi anonim pe internet

Cartela SIM care te ajută să rămâi anonim pe internet

Într-o vreme în care confidențialitatea online nu înseamnă mare lucru pentru companiile care te deservesc, poți apela la diverse metode pentru a rămâne anonim.

Imediat ce intri pe internet, ești urmărit de Google, Facebook, dar și de alte zeci de companii care vor cât mai multe date de la tine. Fiecare le obține într-un fel sau altul și, de multe ori, nici nu îți dai seama cât de mult colectează toate entitățile despre tine.

Dacă vrei să fii anonim pe internet, poți folosi Tor pentru a naviga fără urme, însă soluția nu e tocmai potrivită pentru telefoane. Providerul de servicii telecom ar putea ști ce faci pe internet, dar dacă folosești o cartelă SIM dedicată pentru internet, s-ar putea să ai un avantaj.

Brass Horn Communications, o companie din Marea Britanie testează o cartelă SIM dedicată exclusiv internetului, care îți redirecționează automat traficul prin rețeaua Tor. Nici nu ai nevoie să parcurgi setări complexe pentru a beneficia de asta: cartela are toate setările făcute. Tu poți să creezi un nou punct de acces pe telefon, pentru a te conecta la rețea.

Nici măcar cei de la Brass Horn n-ar putea intercepta traficul pe care îl faci cu ajutorul acestor cartele SIM. Fondatorul companiei, Gareth Llewelyn, a declarat că afacerea sa vrea să ”arate degetul mijlociu supravegherii în masă și a spionajului prin telefoane”.

După cum sugerează și numele cartelei, Onion3G, aceasta se poate conecta doar la rețele 3G. Momentan este în variantă beta și poate fi folosită doar în Marea Britanie, iar compania are de gând să o lanseze public în 2019.

Cartela SIM pentru Tor ar urma să aibă un cost de cam două lire pe lună, sau 10 lei, în sistem prepaid. Fiecare MB de trafic pe care îl folosești va costa 0,025 de lire, sau 25 lire/ GB. Cam mult, dar puțin dacă ții cu adevărat la intimitatea ta.

Sursa: fossbytes.com
Etichete: