Facebook recunoaște că noul său gadget te poate spiona în voie

Facebook recunoaște că noul său gadget te poate spiona în voie

Cu toate că Facebook are imaginea pătată de breșele de securitate recente, compania nu se sfiește să lanseze un gadget care te poate spiona destul de bine.

Portal este o boxă activată de voce și, în principiu, un gadget pentru chat video. Compania declara că nu va folosi datele colectate de dispozitiv pentru a-ți oferi reclame personalizate inițial; a revenit asupra deciziei și a declarat că Portal e absolut capabil să facă asta.

Primele informații au fost ”corectate” de către Rafa Camargo într-un interviu: ”cred că colegul meu voia să spună că nu avem de gând să folosim aceste date. Teoretic, ele ar putea fi folosite.”

Fie Facebook a avut, într-adevăr, o ”eroare de comunicare”, fie aceștia au fost prinși la înghesuială fără să vrea. Oricum ar fi, dacă aduci în casă un astfel de gadget de la Facebook, ar trebui să știi că acesta te va spiona cât mai mult cu putință.

Firește, rețeaua socială nu e singura în această situație. Compania urmează Amazon și Google, care au și ele boxe activate de voce, cu potențial e spionaj. Amazon are un device Echo ce folosește o cameră pentru a analiza hainele cu care te îmbraci, ca să-ți ofere recomandări.

Google nu e chiar atât de intruzivă cu boxa sa, dar a experimentat cu introducerea reclamelor în mai multe dispozitive Home. Compania s-a ferit însă să adauge o cameră noului Home Hub, prin prisma îngrijorărilor legate de intimitatea utilizatorilor.

În definitiv, n-ar trebui să fie o surpriză că Facebook vrea datele tale personale; acesta e modelul de business al companiei, cel în care îți folosește preferințele ca să-ți ofere reclame cât mai personalizate.

Citește și:
Sursa: gizmodo.com