Care sunt cele mai populare mașini electrice în Europa

Care sunt cele mai populare mașini electrice în Europa
Sursa foto: Ioana Dinu/PLAYTECH

Conform celui mai recent clasament de mașini electrice pentru piața din Europa, Tesla a început să nu mai fie o prioritate. În schimb, europenii preferă Renault, Nissan sau Volkswagen.

Jato Dynamics a publicat cel mai recent studiu al său pentru piața auto din Europa. Raportul ne ajută să ne formăm o imagine clară despre preferințele europenilor în materie de mașini electrice. Astfel, aflăm că americanii de la Tesla degeaba sunt subiectul unor noi știri la fiecare câteva zile. Majoritatea profitului îl obțin din Statele Unite.

Pe de altă parte, la noi, Renault Zoe se vinde ca pâinea caldă. Autoturismul electric al francezilor nu mai are aceeași cotă de piață ca anul trecut, dar continuă să fie liderul de necontestat al clasamentului cu 2432 de mașini livrate la clienți în luna februarie a acestui an. Popularitatea Nissan Leaf a crescut cu 13%, până la 1575 de unități livrate.

Volkswagen și-a lansat de curând primul Golf electric. Intitulat simplu eGolf, bolidul pare să captat atenția unui public destul de numeros. La puțin timp după ce a ajuns în reprezentanțe, s-au vândut deja 1426 de bucăți. La această creștere au ajutat atât subvențiile oferite de statul german pentru cei care achiziționează mașini electrice, cât și discounturile oferite de Volkswagen. Un alt bolid nemțesc, BMW i3 este de asemenea mai popular ca niciodată.

Foarte interesantă este creșterea modelului electric de la Hyundai. Lansat de curând, Hyundai Ionique a crescut cu 400% la capitolul vânzări. În urmă cu câțiva ani, Tesla avea un monopol pe piața de mașini electrice, iar opțiunile din portofoliu erau unele suprinzător de atrăgătoare.

[readmore]

În Europa însă, popularitatea Model S a scăzut cu 15%, aceeași scădere înregistrată de Model X, SUV-ul electric al americanilor. Va fi interesant de văzut cât de mult va influența acest clasament disponibilitatea Tesla Model 3 în Europa. Vom mai avea de așteptat însă până anul viitor pentru ca gigantul lui Elon Musk să facă față cererii de mașini electrice accesibile.

top-masini-electrice-feb-2018-jato

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: