Airbagul care îți salvează telefonul e invenția cu adevărat salvatoare

Airbagul care îți salvează telefonul e invenția cu adevărat salvatoare
10:25 01.07.2018

Probabil și tu ai pățit asta. Dacă nu, mai mult ca sigur un prieten de-al tău a trecut prin asta: ți-ai scăpat telefonul când îți era lumea mai draga și te-ai ales cu un ecran spart, de toată frumusețea.

Bineînțeles, partea cea mai nasoală – pe lângă șocul din timpul „incidentului” – este schimbatul ecranului, care, în funcție de telefon, te poate costa destul de mult.

Pentru aceste persoane care își sparg constant telefoanele, un student german are o soluție. El a reușit să creeze un fel de „airbag” pentru telefonul tău.

Studentul a construit o husă de amortizare activă, care este dotată cu senzori și opt arcuri care arată ca niște cârlige.

Senzorii pot detecta automat când telefonul se află în cădere liberă, moment în care sunt activate arcurile, pentru a ține telefonul în siguranță atunci când atinge solul.

carcasă telefon

Sistemul a fost creat de designerul Philip Frenzel, student la Universitatea Aalen din Germania, care își numește invenția un „airbag” pentru smartphone-uri.

Fiecare colț al husei are două arcuri, iar momentan nu se știe ce măsuri ar putea opri activarea accidentală a sistemului.

Videoclipurile în care este testat dispozitivul arată că telefoanele nu au aproape deloc de suferit, atunci când sunt scăpate cu husa minune. După căzătură, utilizatorul poate pur și simplu să împingă arcurile înapoi în carcasă, astfel încât aceasta este gata pentru o nouă trântă.

Frenzel a câștigat premiul întâi al societății germane de mecatronică pentru carcasa de telefon, chiar dacă designul se află încă în stadiul de prototip.

De asemenea, el a brevetat tehnologia, ceea ce înseamnă că husa ar putea să fie accesibilă publicului în viitorul apropiat.

Husa pare că funcționează foarte bine pe suprafețe plane, dar încă nu există dovezi că aceasta ar avea rezultate la fel de bune pe o suprafață neuniformă sau zimțată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Motherboard