Când se lansează iOS 12 și macOS Mojave, în variantă finală

Când se lansează iOS 12 și macOS Mojave, în variantă finală

iOS 12 și macOS Mojave au fost dezvăluite în cadrul WWDC 2018 și, tot atunci, au putut fi experimentate în beta. Versiunea finală se lansează peste câteva zile.

Ca în fiecare an din ultimii zece, Apple lucrează intens la o nouă versiune de iOS și macOS. Acestea urmează să ajungă gratuit la publicul larg, din momentul în care vor fi finisate. Se pare că momentul ultimelor retușuri este mai aproape decât am fi crezut.

După o perioadă de aproximativ trei luni de beta, oficialii gigantului din Cupertino se pregătesc să lanseze variantele finale ale sistemelor de operare dezvoltate in-house. Este vorba de cele mai recente iterații de iOS și macOS pe care le poți experimenta cu un grad sporit de eficiență, pe o varietate foarte mare de configurații hardware.

Particularitățile de fond contează însă mai puțin. Dacă utilizezi un iPhone 5S sau mai nou, vei putea instala pe el fără niciun fel de probleme iminentul iOS 12 începând cu 17 septembrie, peste doar câteva zile. Posesorii de sisteme Apple care visează la macOS Mojave au de așteptat un pic mai mult, până în data de 24 septembrie.

În privința noutăților care vor fi introduse cu viitorul iOS, o îmbunătățire semnificativă a performanței se află pe primul loc. Conform primelor teste, un iPhone 5S cu iOS 12 se încarcă mult mai repede comparativ cu unul care rulează iOS 11.4.1. După instalarea sa, te vei putea bucura de Facetime în grup cu prietenii, simultan, cu până la 32 de persoane.

Conceptul de Animoji disponibil pe iPhone X și pe noile smartphone-uri Apple va deveni semnificativ mai versatil. În curând, îți vei putea crea propriul personaj animat de la zero, mult mai apropiat de modul în care arăți tu. În cazul în care te confrunți zilnic cu zeci sau chiar sute de notificări pe ecranului telefonului, cu iOS 12, le vei putea parcurge mai ușor. Vor fi grupate în funcție de sursă, le vei putea șterge mai ușor și le vei putea dezactiva pentru totdeauna pe cele care provin de la o aplicație care te stresează. În principiu, iOS 12 ar trebui să te facă mai eficient peste doar câteva zile.