Ce primești pe Samsung Galaxy S9 cu Android Pie

Ce primești pe Samsung Galaxy S9 cu Android Pie

Samsung Galaxy S9 mai are ceva până să primească Android Pie, dar poți deja să afli la ce să te aștepți odată cu noul sistem de operare.

Deși Samsung face telefoane bune, e probabil ultimul dintre marii producători către care ai vrea să te orientezi dacă vrei actualizări ale sistemului de operare oferite rapid. Unii producători reușesc să le ofere chiar din prima zi de disponibilitate a unei noi versiuni de Android, alții le aduc în câteva săptămâni sau luni, iar Samsung îți aduce noul Android… la un moment dat.

samsung galaxy s9 android pie

Evident, Android Pie n-a ajuns oficial pe S9, dar cei de la XDA-Developers au folosit o unealtă pentru a instala Samsung Experience 10.0, bazat pe Android 9, pe un Galaxy S9 Plus, ca să ai o idee despre ce te așteaptă.

samsung galaxy s9 android pie

Per total, se vede că Samsung vrea să transforme interfața astfel încât să semene mai mult cu Material Design propus de Google. Momentan, vorbim despre un build alpha, incipient, așa că am putea să oferim și beneficiul îndoielii. Altfel, momentan mi se pare că 10 < 9, din punct de vedere al designului.

samsung galaxy s9 android pie

Ar urma să ai parte de un mod dark pentru întreaga interfață; momentan nu funcționa așa cum ar trebui, însă e bine de știut că Samsung vrea să introducă asta.

samsung galaxy s9 android pie

O altă mare schimbare ar fi navigarea prin gesturi. Samsung va oferi trei elemente grafice în partea de jos a ecranului, care vor ține loc de butoanele pe care deja le folosești. Vei putea glisa în sus în fiecare dintre aceste zone pentru a activa funcția corespondentă.

samsung galaxy s9 android pie

Evident, Samsung nu a făcut vreun anunț cu privire la când vei primi Android Pie pe telefoane. Având în vedere că noul sistem de operare abia a fost lansat în urmă cu o lună, te poți aștepta la o așteptare prelungită.

Citește și: