Cât de mult îți îmbunătățește sănătatea câinele tău

Cât de mult îți îmbunătățește sănătatea câinele tău

Toată lumea știe că un animal de companie îți poate da o stare de bine, iar din această cauză, în ultima perioadă, terapia cu rasele câini a devenit o practică tot mai populară. Un studiu îți arată care este motivul pentru care câinii te fac să zâmbești instant și ce se petrece la nivelul creierului tău.

Omul de știință Meg Olmert îți arată că deținerea unui patruped are mai multe beneficii decât credeai.

Oxitocina face relația dintre o mamă și copilul ei atât de specială. Acest lucru se întâmplă și în cazul câinelui tău. Meg Olmert spune că același hormon este eliberat și în momentul în care îți îmbrățișezi câinele, iar asta duce la atenuarea stresului.

De asemenea, asta ajută și la eliberarea dopaminei, care îți simulează starea de spirit și îți îmbunătățește memoria pe termen lung.

Aceasta a spus că timpul petrecut cu câinele tău are mai multe beneficii pentru sănătate, atât pentru tine, cât și pentru animalul de companie.

„Rata bătăilor inimii coboară, tensiunea arterială scade și, de asemenea, stresul este redus”, a declarat Meg Olmert. Pe lângă acestea, cercetătoarea spune că eliberezi și adrenalină și serotonină atunci când petreci timp cu câinele tău.

Olmert este expert la  Warrior Canine Connection, o organizație care pregătește câini de serviciu pentru veterani și anterior a lucrat pentru acest studiu la Institutul Karolinska și Universitatea din Maryland.

Ea a menționat că diferitele rase de câini pot stârni o serie de răspunsuri hormonale în creierul tău, iar percepția ta asupra lor influențează procesul. „Rasele de lucru cooperative, cum ar fi golden retriever și labrador, sunt mai sociabile și mai predispuse să intre în contact cu oamenii, declanșând un răspuns mai puternic de oxitocină”, a spus ea.

Pe de altă parte, rasele de vânătoare, precum ciobănescul de Pirinei, pot aduce o eliberare mai mică a oxitocinei, deoarece sunt, în general, câinii sunt mai puțin sociabili.

Citește și: