VIDEO Bugatti Chiron dintr-un milion de Lego e cea mai interesantă mașină

Poți construi o mulțime de lucruri cu Lego, iar cel mai interesant ar putea fi un Bugatti Chiron în mărime naturală.

Proiectul unui Bugatti Chiron din Lego a pornit din pasiunea echipei de creație a companiei, iar unul din scopurile sale a fost ca mașina să fie dezvăluită la Grand Prix-ul Italiei. Mașina la scară 1:1 are mai bine de un milion de piese Technic.

bugatti chiron lego 2

Seria de piese Lego Technic reprezintă componente mai complexe decât blocurile clasice, astfel că poți construi elementele necesare ca să faci o mașină funcțională. Cei de la Lego spun că, în total, a fost nevoie de 13.500 de ore de muncă din partea echipei. Planurile au fost începute în iunie 2017, iar construcția a început în martie 2018.

Sunt câteva componente care n-ar fi putut fi construite din Lego: roțile sunt roți originale de Bugatti, există un cadru de oțel la interiorul mașinii, o pereche de baterii și câteva angrenaje printate 3D. Altfel, automobilul de 1,5 tone este exclusiv o construcție Lego.

bugatti chiron lego 3

Ce e poate cel mai impresionant nu e faptul că mașina a fost construită din Lego, ci că e funcțională. Echipa spune că în videoclipul filmat a rulat cu viteze de până la 20 km/h, iar viteza maximă atinsă a fost de 30,5 km/h. Așadar, nu va ține pasul cu un Chiron real, care ajunge la viteze de 420 km/h, dar poate face ceva mișcare.

bugatti chiron lego 4

Mașina are peste 2.000 de motoare Lego Power Function la interior, astfel că, în teorie ar trebui să aibă 5,3 cai-putere. 24 de grupuri, fiecare alcătuit din 96 de motoare individuale, sunt legate la un lanț de oțel care oferă distribuția puterii către roți.

Mașina are volan detașabil, uși funcționale, un eleron care se coboară și se ridică printr-o simplă apăsare de buton și un vitezometru funcțional, construit tot din piese Lego Technics.

Citește și: