Chinezii de la Xiaomi au lansat un browser, pentru că asta le mai lipsea

Chinezii de la Xiaomi au lansat un browser, pentru că asta le mai lipsea

S-au dus vremurile în care telefonul mobil venea la pachet cu un singur browser și erai nevoit să-l folosești doar pe acela. Până și Xiaomi a creat acum o aplicație pentru navigat pe internet intitulată Mint.

În cazul în care nu ești mulțumit de performanța browserului nativ pe care îl utilizezi pe telefonul mobil, este bine de știut că alternativele sunt numeroase. Dacă ai vreo problemă cu Safari sau Chrome, există browsere de la Mozilla, Opera și, acum, Xiaomi pe care le poți încerca.

Majoritatea browserelor moderne pentru mobile se comportă exemplar pe configurații hardware de top. De cele mai multe ori, sunt neglijate complet terminalele entry-level cu specificații nu foarte impresionante. Pe de altă parte, numărul acelor aparate a explodat în ultimii ani, mai ales în țările aflate în curs de dezvoltare. Din acest motiv, anumiți dezvoltatori încearcă să li se adreseze cu soluții dedicate.

În această categorie intră Xiaomi cu al său Mint browser. Conform celor de la Android Police, deși vei putea rula noul Mint pe orice Android, acesta se comportă mai mult decât decent pe dispozitivele nu foarte sprintene, cu o cantitate redusă de memorie RAM și un spațiu de stocare infim.

Într-o perioadă în care o fotografie făcută cu telefonul poate ajunge la 3-4 MB, noul browser al chinezeilor a reușit să se încadreze în doar 10MB, cu mult mai puțin decât orice clip pe care l-ai putea filma cu telefonul. Cei de la Android Police au testat browserul și au fost plăcut impresionați când au văzut cât de repede încarcă paginile web pe un telefon de acum trei ani.

Indiferent dacă ai sau nu un telefon ieftin cu un hardware slăbuț, din primele teste, browserul Xiaomi Mint pare foarte bine pus la punct și ar fi păcat să nu-l descarci din Google Play pentru a-ți forma propria opinie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: