21 iun. 2018 | 13:06

Căștile care te ajută să dormi mai bine, deși n-ai crede

ACTUALITATE
Căștile care te ajută să dormi mai bine, deși n-ai crede
Bose

În zonele urbane, zgomotul este unul dintre cele mai comune motive pentru care cele mai multe persoane au probleme cu somnul. Pentru a rezolva acest lucru, mai multe firme au realizat produse ce emit zgomot alb, însă majoritatea erau prea mari sau foarte scumpe. Bose vine cu o soluție.

Bose, producătorul de dispozitive audio, a mers pe platforma de crowdfunding Indiegogo pentru a afla dacă oamenii ar fi interesați de un produs experimental.

Compania voia să afle dacă există interes pentru căști wireless ce maschează zgomotul de fundal pentru a le oferi utilizatorilor un somn mai bun.

Experimentul a fost unul de succes și căștile s-au vândut în doar șase zile. Acum, Bose vrea să le vândă tuturor celor interesați.

Căștile blochează zgomotul de fundal și vin și cu 10 melodii care imită sunete precum: lătratul câinilor, sforăitul, sau valurile oceanului. Nu înțelegem de ce ai vrea să adormi cu cineva sforâindu-ți în ureche, dacă nu ai de ales, dar poate există cerere pentru așa ceva.

Cei care vor să doarmă mai liniștiți și care sunt deranjați de zgomotele de fundal trebuie să scoată din buzunar 249 de dolari pentru acest produs.

De reținut, căștile nu pot fi utilizate pentru a asculta muzică și au fost creat doar cu un singur scop în minte, pentru a ajuta utilizatorul să doarmă mai bine.

Bose sleepbuds se conectează la telefon (iOS sau Android) și utilizatorii pot folosi aplicația dedicată, Sleep, pentru a putea selecta ce sunete doresc, modifica volumul și așa mai departe.

Căștile au o durată de viață de 16 ore apoi trebuie încărcate. Acestea sunt disponibile în SUA și Canada la magazinele Bose și vor ajunge și pe piețele din Europa, Asia-Pacific, Mexic și America Latină în această toamnă.

Aceste căști nu sunt singurul gadget care este menit să te ajute să dormi mai bine. Ce ai zice dacă ți-aș spune că există NuCalm, un ceas care te trezește cu miros de croissante cu unt.

Brățările și ceasurile intelegente îți pot urmări pulsul, bătăile inimii și pot determina cât timp dormi, astfel încât ai la dispoziție mai multe date pentru a-ți putea îmbunătăți somnul.

Un alt gadget de interes este 360 smart bed, o saltea care se poate preîncălzi înainte ca tu să te bagi în pat astfel, încât să reducă timpul de adormire.