Nokia 7 Plus reușește să îți facă ”upgrade” la o versiune veche de Android

Nokia 7 Plus reușește să îți facă ”upgrade” la o versiune veche de Android

Nokia 7 Plus a reușit să le facă o surpriză destul de neplăcută utilizatorilor care s-au trezit că primesc un downgrade de la cea mai nouă versiune de Android.

Știm deja că drumul spre iad e pavat cu intenții bune, iar replica li se potrivește de minune celor de la HMD Global, în ultima vreme. Noile telefoane Nokia pe care le-au adus aceștia pe piață au venit alături de promisiunea unor update-uri frecvente și cât se poate de rapide, mai ales când vine vorba de schimbarea versiunii sistemului de operare.

Lucrurile s-au mișcat bine până în ultima perioadă: după patch-ul de securitate din mai, Nokia 6.1 a ajuns să aibă probleme cu conexiunea Wi-Fi, iar situația nu e singura.

Acum, utilizatorii de Nokia 7 Plus care au făcut upgrade către varianta nouă de sistem de operare, Android P, s-au trezit cu o problemă și mai mare de atât. Din fericire, problema este ușor restrânsă, deoarece nu foarte multe persoane au făcut upgrade către varianta beta de Android P, dar tot este o problemă destul de ciudată.

Utilizatorii de Nokia 7 Plus care au Android P beta s-au trezit că ultimul update OTA venit pe telefon, cu patch-ul de securitate pentru luna iunie, le face acestora downgrade către Android Oreo. Mai mulți oameni s-au plâns pe forumurile Nokia, după ce telefoanele au descărcat update-uri de 1,3 GB, despre care nu se menționa că ar fi de downgrade. Nu există nici dovezi că ar fi ceva intenționat din partea HMD Global – nici n-ar avea vreun motiv să facă asta.

Aplicațiile se închid și sistemul chiar se blochează după downgrade, iar pachetul de rollback oferit pe pagina de instalare Android P nu funcționează, de asemenea, deoarece acesta e mai vechi decât build-ul actual de Android. Singura salvare pe care o are HMD Global, într-o oarecare măsură, este că i-a avertizat pe utilizatorii care vor să facă upgrade către Android P că încă nu e indicat să îl folosească în mod regulat.

Singura soluție pe care o au utilizatorii este să dea factory reset telefonului, iar apoi să-și instaleze din nou toate aplicațiile de care au nevoie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: