Cum să-ți dai seama dacă cineva este bogat? Te uiți dacă are iPhone

Cum să-ți dai seama dacă cineva este bogat? Te uiți dacă are iPhone

Dacă până acum doar bănuiam că deținerea unui iPhone poate spune multe despre statul financiar al unei persoane, acum este oficial. Un nou studiu arată că cel mai comun semn al bogăției unei persoane este deținerea unui smartphone iPhone.

Studiu, realizat de economiștii Marianne Bertrand și Emir Kamenica, analizează trendurile culturale dintre grupuri de americani, în funcție de venituri, educație, sex, rasă și ideologie politică, iar cei doi economiști au descoperit că nu există niciun brand la fel de predictiv pentru o situație financiară bună la fel ca deținerea unui iPhone.

Studiul arată că deținerea unui iPhone le dă șanse de 69,1% cercetătorilor de a ghici corect dacă posesorul telefonului are venituri mari sau nu.

Cercetătorii arată că deținerea unui iPad poate fi un indicator ar bunăstării, însă nu la fel de mult ca un iPhone.

Faptul că ai un telefon Android le dă o șansă de 59,5% șanse cercetătorilor să ghicească dacă ești bogat sau nu. Datele acestea sunt reprezentative pentru anul 2016, însă bănuim că situația nu s-a schimbat deloc, mai ales că cel mai nou iPhone te costă 1000 de dolari.

Economiștii fac acest studiu de mai mulți ani, iar primul iPhone a apărut în 2007. Ce înseamna înainte să fii bogat? În 1992, utilizarea muștarul Grey Poupon era cel mai puternic semn că familia ta era bogată, iar în 2004, dacă aveai unt Land O Lakes și sos de soia Kikkoman atunci însemna că o duceai bine.

Nici Samsung nu stă rău în acest top, iar deținerea unui televizor Samsung le dă cercetătorilor șanse de 58% să ghicească dacă o familie are venituri mari sau nu. Alte elemente ale unei stări financiare bune în 2016 erau reprezentate de călătoria în SUA, deținerea unui pașaport, deținerea unui vehicul cu bluetooth și chiar comandarea unui obiect de pe internet.

În 1992, deținerea unui șemineu, telefon sau a unei mașini de spălat vase erau de asemenea semne ale bogăției.

Citește și: