BMW X5, în cele mai bune imagini oficiale. Noul SUV BMW arată superb

BMW X5, în cele mai bune imagini oficiale. Noul SUV BMW arată superb

După ce nemții au lansat deja anul acesta modelele BMW X2 și BMW X4, a venit rândul lui BMW X5 să fie prezentat lumii întregi. Noua generație va fi dezvoltată pe platforma noului BMW Seria 7 și beneficiază de motorizări noi.

Cea de-a patra generație a SUV-ului X5 va fi disponibilă pe piață începând din luna noiembrie a anului 2018. La nivel estetic, SUV-ul nu a suferit modificări majore, dar are motoare mult mai puternice și o serie de opțiuni menite să vină în ajutorul conducătorului auto.

Printre acestea se numără suspensia pneumatică pe ambele punţi, direcţia activă integral sau pachetul Off-Road. De la noul BMW X5 nu lipsește nici Driving Assistant Professional şi Parking Assistant Plus sau Emergency Stop Assistant, un sistem care opreşte automobilul în condiţii de siguranţă dacă intervine o urgenţă de ordin medical.

În ceea ce privește partea frontală, noul BMW x5 vine echipat standard cu blocuri optice LED al căror design este inspirat de la BMW X3, „fratele” mai mic. Doritorii pot opta pentru sistemul BMW Laserlight cu blocuri optice LED adaptive care oferă o rază de acțiune de 500 de metri, comparativ cu cei 300 de metri pe care le au farurile standard.

Poziția la volan este mai înaltă, iar panoul central are un design vizibil îmbunătățit. Spațiul la interior este mai mare și un al treilea rând de scaune pentru doi pasageri suplimentari poate fi comandat opţional.

Ca și dimeniuni, noul X% are un ampatament mai lung cu 42 de milimetri decât cel al fostei generații BMW X5 (acum 2.975 mm). Și lungima a crescut cu 36 de milimetri până la 4.922 mm, dar și lățimea cu 66 de mm până la 2.004 milimetri.

Portbagajul are o capacitate de 645 de litri care poate fi extinsă până la 1.860 de litri doar prin rabatarea scaunelor din spate.

Noua generație BMW X5 va fi disponibilă cu un motor pe benzină și două unități diesel astfel: un motor cu 6 cilindri de 3.0 litri și 340 CP, un motor cu 6 cilindri de 3.0 litri care generează 265 CP și versiunea M50d echipată cu un motor diesel de 3.0 litri și 400 CP.

Prima generație a lui X5 (E53) a apărut pe piață în 1999. Aceasta a fost produsă până în 2006, când E53 a fost înlocuit de E70. Cea de-a doua generație a fost fabricată până în 2014 când locul acesteia a fost luat de BMW X5 (F 15). De anul acesta, BMW vine cu a patra generație.

Citește și:
Etichete: