BlackBerry uită de telefoane și dă miliarde pe o companie de cybersecurity

BlackBerry uită de telefoane și dă miliarde pe o companie de cybersecurity

BlackBerry, cunoscută mai ales pentru telefoanele sale, își îndreaptă privirea spre alt segment de business și cumpără o firmă de securitate cibernetică cu 1,4 miliarde de dolari.

Firma canadiană a pivotat în ultimii ani de la telefoane către servicii pentru companii și către cybersecurity. Se pare că securitatea cibernetică va fi un punct foarte important pentru companie în viitor după ce a cheltuit o sumă bună pentru Cylance, companie de securitate cybernetică cu procese de inteligență artificială.

Aceasta se dovedește a fi cea mai mare achiziție pe care BlackBerry a făcut-o vreodată și compania a plătit întreaga sumă în bani gheață. Cylance va opera ca un business de sine stătător în cadrul BlackBerry. Pe viitor, tehnologia Cylance ar fi încorporată în platforma Spark a companiei canadiene.

Se pare că cei de la Cylance voiau să listeze compania pe bursa din SUA înainte ca BlackBerry să intervină și să cheltuiască o bună parte din rezerva de 2,4 miliarde de dolari pe care o avea.

Cylance a fost înființată în 2015 de către Stuart McClure, actual CEO, și Ryan Permeh, chief scientist la firmă, și se diferențiază de alte firme de securitate cibernetică prin utilizarea inteligenței artificiale, tehnologiei de machine learning pentru a analiza proactiv și a detecta amenințările cu care se confruntă clienții săi. Printre clienții companiei se numără companii ce fac parte din clasamentul Fortune 100, dar și guverne.

Cunoștiințele Cylance în domeniul inteligenței artificiale și al securității cibernetice va completa portofoliul nostru. Credem că adăugarea capabilităților Cylance în portofoliu ne va aduce un avantaj și va face ca platforma BlackBerry Spark să fie indispensabilă pentru companii”, a spus John Chen, șeful BlackBerry.

Încă de la venirea sa la conducere în 2013, Chen a dus compania spre servicii enterprise și acestă strategie se pare că a funcționat deoarece prețul unei acțiuni a companiei a crescut până la 8,8 dolari de la 6,51 de dolari.

Sursa: Techcrunch