BlackBerry Key2 are o dată de lansare oficială și vine cu tastatură fizică

BlackBerry Key2 are o dată de lansare oficială și vine cu tastatură fizică

Telefoanele BlackBerry nu mai sunt de mult timp pe lista ta de priorități, dar lansarea BlackBerry Key2 s-ar putea totuși să te atragă.

În oceanul de smartphone-uri cu care ne confruntăm în fiecare săptămână, BlackBerry Key2 va încerca în curând să facă valuri în piață. Telefonul este urmașul lui BlackBerry KeyOne lansat în urmă cu aproximativ un an. Așteptările nu sunt foarte mari pentru noul aparat, dar fanii brandului și adepții tastaturilor fizice pe mobile se vor bucura cu siguranță să pună mâna pe el.

BlackBerry Key2 va avea parte de o conferință de lansare pe 7 iunie. Anunțul a fost făcut prin intermediul contului oficial de Twitter al BlackBerry Mobile. Evenimentul va avea loc la New York la ora 17:00 – ora României.

În urmă cu câteva săptămâni, același BlackBerry Key2 a fost certificat de autoritățile chineze pentru a putea fi comercializat în teritoriul asiatic. Cu acea ocazie, am flat câteva particularități de design și funcționalitate. TCL se va ocupa de producția efectivă a dispozitivului și pare să nu se distanțeze prea mult de aspectul BlackBerry KeyOne.

Primul smartphone din această serie s-a vândut în 850.000 de exemplare. Comparativ cu cifrele vehiculate pentru iPhone X sau Galaxy S8, acea valoare nu este foarte mare. Pentru deținătorii brandului BlackBerry, se pare însă că a fost suficientă pentru a justifica un urmaș.

În faza de producție, BlackBerry Key2 s-a ascuns în spatele numelui Athena. De asemenea, la momentul respectiv, nu știam dacă va fi vorba de BlackBerry KeyTwo sau Key2. În orice caz, tastatura fizică de pe noul telefon va rămâne neschimbată față de KeyOne, la fel și raportul de aspect al ecranului de 3:2. Panoul folosit va fi de 4,5 inci cu o rezoluție de 1620 x 1080 pixeli. Telefonul se pare că va avea două camere principale de 12, respectiv 8 megapixeli, o premieră pentru un BlackBerry. Creierul întregii afaceri va fi un Snapdragon 660.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: