BlackBerry anunță și ultima etapă din închiderea BB10

BlackBerry anunță și ultima etapă din închiderea BB10

Dacă mai aveai vreun dubiu că telefoanele BlackBerry mai au vreun viitor, acela îți va fi spulberat de anunțul făcut ieri de canadieni.

BlackBerry a anunțat că va elimina toate aplicațiile contra cost din BlackBerry World, magazinul virtual al companiei cu aplicații pentru mobile. Deși ai fi tentat să crezi că aceasta este o veste bună, în realitate, reprezintă de fapt contrariul. Această procedură este ulima prin care trebuie să treacă gigantul canadian înaintea închiderii permanente a propriului appstore.

Proiectul va intra în vigoare începând cu 1 aprilie 2018, fără să fie vreo glumă. Dezvoltatorii care au în continuare aplicații contra cost în BlackBerry World au fost informați în privința acestei decizii încă de acum câteva zile. Aceștia au posibilitatea să le facă gratuite până la finele lunii martie sau să accepte că vor dispărea după 1 aprilie.

BlackBerry Limited, deținătoarea drepturilor comerciale pentru brandul BlackBerry și entitatea responsabilă de software-ul proprietar a promis că din acel moment, toate mecanismele pentru efectuarea de achiziții contra cost din BlackBerry World vor fi dezactivate. Tot ce se va regăsi în magazin trebuie să fie gratuit.

Aplicațiile vor putea fi în continuare monetizate, dar mecanismul de recompensare financiară a dezvoltatorului unui program va trebui integrat in-app. Microtranzacțiile tradiționale prin care o parte din profit să ajungă la BlackBerry nu vor mai funcționa. Cei care vor cumpăra aplicații în perioada următoare din magazinul BlackBerry și speră să-și recupereze banii printr-o reclamație, o pot face până pe 30 aprilie 2018.

Este important de reținut posesorii de aplicații contra cost le vor putea folosi în continuare, fără emoții. Le vor putea și descărca din nou din istoricul propriu, dar utilizatorii noi nu vor mai avea acces la ele. Un dezvoltator de aplicații pentru BlackBerry a clasificat pe Twitter acest anunț ca fiind ultimul cui în sicriul platformei proprietare a canadienilor.

BlackBerry World va oferi doar aplicații gratuite până pe data de 31 decembrie 2019, când va deveni nefuncțional. Telefoanele BlackBerry cu Android nu sunt afectate de acest anunț, deoarece își descarcă programele din Google Play. Vestea proastă afectează mai ales posesorii de dispozitive cu BB10.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: